• Alles
  • (2)
    Bijeenkomst
  • (2)
    Sport
  • (1)
    Cursus-Workshop

De God van Israël

dinsdag 17 april 20:00 - 22:00 uur

Op dinsdag 17 april is er in Bleiswijk de eerste studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot (foto), als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het thema is: De God van Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Dorpskerk, Kerkstraat 4 in Bleiswijk. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. De andere data zijn: dinsdag 24 april in de Herv. Kerk, Kerkstraat 1 in Bergschenhoek (De Koning van de Joden) en dinsdag 1 mei in de Dorpskerk, Kerksingel 1 in Berkel en Rodenrijs (Het draait om Jeruzalem).

Lansingerland - Israël is een uniek land en een uniek volk, en een teken van Gods onveranderlijke trouw en Zijn almachtig handelen. Gods Naam is verbonden aan zijn volk en zo wil Hij genoemd worden: De God van Israël. Het volk ontstond door de roeping van Abram en later de uittocht uit Egypte. De Here God vertrouwde dit volk Zijn onfeilbare Woord toe, de Bijbel. In de Bijbel lezen we nogal wat beloften die God aan Israël doet. Denk alleen al aan de bekende belofte, in Genesis 12: 'Ik zal zegenen wie u zegenen'. Wat is de betekenis van Gods beloften aan Israël na de komst van Jezus? Zijn alle beloften in Jezus vervuld, en dus niet meer geldig? Of juist wel? Of… nog wel geldig, maar dan alleen voor christenen? En heeft Jezus eigenlijk ook specifieke beloften gedaan aan Israël?

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is ook een veelgevraagd spreker.


deel deze activiteit