• Alles
 • (3)
  Film
 • (3)
  Evenement
 • (14)
  Religie
 • (1)
  Muziek

Mariaplechtigheden

zondag 20 mei 11:00 uur

Door het aanbrengen van drie heipalen is afgelopen week de bouw gestart van de Mariakapel op de begraafplaats van de R.K. kerk in Berkel. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van parochianen in vervulling. Het wordt straks een plek, waar men na een bezoek aan een dierbare overledene stilte kan vinden, kan bidden of een kaarsje op kan steken bij Maria.

Berkel en Rodenrijs - Aan de voorbereiding is de afgelopen twee jaar intensief gewerkt door een speciale commissie van parochianen. Na een brede oriëntatie en in overleg met het bisdom is een eigentijds ontwerp gekozen voor de kapel, passend op de begraafplaats. Architect Minke Oosterlaan heeft de verdere vormgeving uitgewerkt. De bouw wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van parochianen, die het project een warm hart toedragen.

Mariaplechtigheden

Op zondag 20 mei vinden bij de kerk twee Mariaplechtigheden plaats. Na de misviering van 11.00 uur wordt rond 12.15 uur in de pastorietuin eerst een Mariabeeld onthuld en gezegend. Het bijna 100 jaar oude beeld is onlangs geheel belangeloos gerestaureerd door kunstenaar Stan Hill en wordt teruggeplaatst in de tuin naast de kerk. Het beeld heeft tussen 1933 en 1971 achter de kerk in de voormalige grote Lourdesgrot gestaan. Aansluitend gaat men in processie naar de begraafplaats voor de zegening van de bouwplaats voor de Mariakapel.


deel deze activiteit

Locatie

Onze Lieve Vrouw Geboortekerk
Berkel en Rodenrijs
Noordeindseweg 100