• Alles
 • (2)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Theater
 • (1)
  Muziek

Kunst en cultuur in de Leeuwenkuil

zondag 23 juni 12:00 uur

Foto: Photographer: Piek

Redactie

Straattheater, Concordia, Kunsttoer

Zondag 23 juni is het centraal in Bergschenhoek gelegen park De Leeuwenkuil toneel voor een nieuw kunst- en cultuur evenement. Straattheater Lansingerland, Concordia en Kunstoer hebben de handen ineen geslagen om een gezellige zondagmiddag te programmeren met straattheater, muziek en beeldende kunst. Een mooie kruisbestuiving van lokaal talent en professionele acts op een groene locatie.

Lansingerland – In een dorp wordt er natuurlijk niet geroddeld... Nou zondag 23 juni wel, er zitten drie roddeltantes ongegeneerd te roddelen bij de ingang van de Leeuwenkuil. Waar ze het over hebben? Kom langs, dan hoor je de verhalen. Een startpunt voor een zondagsmiddagwandeling door het park, waar je kunt genieten van theater, muziek en schilderkunst.

 

Roseetje op een kleedje

Centraal op het vlonder zal Concordia een prachtig concert ten gehore brengen. Kunsttoerorganisator Piet Kouwenhoven zal ter plekke schilderen aan een tweeluik van Concordia. Gezellig op een kleedje met een roseetje is het hier goed toeven.

 

Creatieve activiteiten voor kinderen

Tussen de bomen is er weer van alles te doen voor kids: laat je schminken, knabbel een zakje popcorn leeg en ga op de foto met leuke hoedjes en gekke gadgets bij het Tableau Vivant. Bij de dames van Kunsttoer kun je een zelfportret schilderen op een echte schildersezel en kun je je even Rembrandt voelen. De Circuswerkplaats van Circus Ravioli is de plek waar jong en oud hun skills kunnen oefenen met Chinese bordjes, diabolo's, koorddansen, ballen en fietsjes.

 

Onverwachte parkbezoekers

Tijdens het rondwandelen in het park, kom je waarschijnlijk de familie Vestdijk wel tegen. Ze zijn een beetje 'uit de hoogte', maar verder best aardig. Of je loopt een enorme grote, knuffelige en nieuwsgierige Yeti tegen het lijf, die samen met zijn kleine Neanderthaler vriendin, iets van deze wereld probeert te begrijpen. Een beetje vreemd lijkt het misschien, of valt dat toch wel mee? Mocht je de weg kwijt zijn, ga dan even langs bij Maharadja, de Oriëntaalse wonderdokter van Circusdrome. De Maharadja helpt iedereen binnen één minuut van al zijn problemen af. Heerlijk toch!

Zie ze vliegen of dansen!

Een spectaculaire act is een reuzegrote trampoline waar de luchtacrobaten van The Flying Acrobats sprongen maken tot wel 7 meter hoog. In het begin lijkt het misschien niet helemaal goed te gaan, maar het komt vast goed. Op het open podium tonen jeugd en verenigingen uit Lansingerland hun zang-, dans-, muziek- en toneel talenten.

 

Welkom!

Iedereen die deze dag wil genieten is welkom, de toegang is vrij. Welkom zondag 23 juni van 12.00 - 16.00 in De Leeuwenkuil. Neem vooral je kleedje mee en een stralend humeur!


deel deze activiteit