Logo 3B-krant.nl


Bij Huize St. Petrus werd zaterdag genoten van mooie auto's en de ijscoman. Foto: Stiefpaparazzi.
Bij Huize St. Petrus werd zaterdag genoten van mooie auto's en de ijscoman. Foto: Stiefpaparazzi.

Luchtgekoelde auto's op familiedag Huize St. Petrus

Na afloop van de Familiedag van Huize St. Petrus aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs afgelopen zaterdagmiddag stonden er opeens mooie autootjes op het parkeerterrein. Kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van de bewoners keken samen hun ogen uit.

Op de familiedag waren er allerlei evenementen met een bepaald thema voor de bewoners en hun familie. Met als klapstuk de finish van de Plezierrit van de Luchtgekoelde VW Club Nederland. Die waren zaterdag gestart bij Volksrepairs aan de Industrieweg in Berkel. Het eindpunt bij Huize St. Petrus van Laurens viel samen met een luchtgekoelde VW-show ter plaatse. Er was voldoende ruimte om na afloop de VW te parkeren en na te genieten van een hapje en een drankje, gesponsord door zorginstelling Laurens.

De Luchtgekoelde VW Club Nederland werd op 11 april 1973 opgericht. De club bestaat dus al meer dan 44 jaar. De LVWCN is een landelijke vereniging, onderverdeeld in 6 regio's. Ze hebben ongeveer 1050 leden en 2000 club-auto's. Het doel: behoud van de luchtgekoelde volkswagens, zo origineel als mogelijk.

Laurens Huize Sint Petrus is een woonzorglocatie voor ouderen in Berkel en Rodenrijs. en bestaat al ruim 100 jaar. Huize Sint Petrus kenmerkt zich door de levendige en gemoedelijke sfeer, zo was zaterdag weer eens goed zichtbaar. De locatie heeft van oudsher een katholieke achtergrond, maar iedereen is er van harte welkom.

Tanja Verkaik
Reageer als eerste
Meer berichten