Logo 3B-krant.nl


Daar stonden ze dan afgelopen maandagavond op de rand van het buitenbad van zwembad De Windas. Klaar om te springen. Het water in. En dan baantjes trekken. Voor de Brandwondenstichting. Foto: Stiefpaparazzi.
Daar stonden ze dan afgelopen maandagavond op de rand van het buitenbad van zwembad De Windas. Klaar om te springen. Het water in. En dan baantjes trekken. Voor de Brandwondenstichting. Foto: Stiefpaparazzi.

Samen zwemmen voor 't goede doel

Het zwemmen voor een goed doel is afgelopen maandag begonnen en gaat door tot en met vrijdag. Zwemvereniging De Watervogels organiseert in samenwerking met De Windas de 5e editie van Zwem4daagse van Lansingerland. "Een echte zomerse ervaring."

Bergschenhoek - Sportief baantjes trekken en tegelijkertijd met je deelname een bijdrage aan een goed doel leveren. De bedoeling is dat er verspreid over 5 dagen tussen 18.30 en 20.30 uur vier keer gezwommen wordt door jong en oud. Zwemmers krijgen op de vierde dag hun medaille. De afstanden zijn 250, 500 en 1000 meter per avond. Het evenement is in het buitenbad van zwembad De Windas aan de Berkselseweg in Bergschenhoek.

"Zwemmen is een sport voor jong en oud. En kan bijna door iedereen wel beoefend worden. Het is dan ook leuk om te zien dat kinderen samen met hun ouders in het water in springen om een van de drie afstanden te zwemmen in het buitenbad. Een echter zomerse ervaring. Als de afstand is afgelegd en de stempel ontvangen, zijn er voor de kinderen nog diverse activiteiten in en rondom het zwembad. Zoals een springkussen, een spelparcours of eendje hengelen", vertelt Jeffrie Berg van ZV De Watervogels.

Dit jaar koppelde zijn zwemvereniging het goede doel 'Aquatraining' van de Brandwondenstichting aan de vierdaagse. "Zoals gezegd is zwemmen goed voor iedereen. Bij de Brandwondenstichting hebben ze een trainingsmethode waar mensen die herstellende zijn van ernstige brandwonden sneller en met minder pijn kunnen revalideren. Naast dat het geweldig leuk is om mee te doen aan de Zwem4daagse, zetten deelnemers een mooie prestatie neer en steunen ze ook nog een goed doel." Niet zwemmen, toch steunen kan ook via de website: aquatraining.brandwondenstichting.nl

De Zwem4daagse werd in 1970 voor het eerst georganiseerd in Deventer. Op initiatief van voormalig waterpolo-international Ruud van Feggelen. Sindsdien is het een grote publiekstrekker die jaarlijks meer dan 100.000 enthousiaste kinderen en volwassenen trekt. Het aantal deelnemers verschilt per Zwem4daagse en per gemeente, van 50 tot 2000 deelnemers.

Extra zwemplezier

Tijdens het evenement zijn er diverse andere activiteiten. De Windas heeft trouwens helemaal zin in de zomer. Vorige week, 21 juni, op de langste dag van het jaar plakte het zwembad er in avond dus wat extra zwemplezier aan vast en bleef tot half 10 open.

Heerlijk aqua-sporten in het buitenbad kan de hele zomer op de dinsdag- en donderdagavond.

Tanja Verkaik
Reageer als eerste
Meer berichten