Logo 3B-krant.nl


Storytellers zet een prachtige Jesus Christ Superstar neer. Foto: Fred Roland/Redline
Storytellers zet een prachtige Jesus Christ Superstar neer. Foto: Fred Roland/Redline

Storytellers pakt uit met een mooie Jesus Christ Superstar

Door Hélène Ouwerkerk

De voorstelling Jesus Christ Superstar is wereldwijd maar ook in Nederland al ontelbare malen ten tonele gevoerd. Aan die lijst kan nu de serie voorstellingen van Storytellers in het Buytenpark worden toegevoegd. Een voorstelling waarmee Storytellers met deze 20e Buytenparkvoorstelling een meer dan mooie jubileumvoorstelling neerzet.

Zoetermeer - Het vergt wel wat lef om een musical die al zo vaak is gespeeld op te voeren. Toch laten de acteurs van Storytellers zien dat zij over meer dan genoeg talent beschikken om aan dit rijtje te kunnen worden toegevoegd. Het is dan ook twee uur genieten van mooie stemmen en goede acteerprestaties tegen de sfeervolle entourage van het Buytenpark.

De rol van Jesus wordt gespeeld door Nick Dijkstra. Nick komt dagelijks naar Zoetermeer om in de huid van Jesus te kruipen en hoe. Nick zingt geweldig, acteert goed en zet een zeer geloofwaardige Jesus neer. Het bekendste en mooiste nummer Gethsemane zingt Nick prachtig. Een genot om naar hem te kijken en hem te horen zingen. Maar hoewel Nick alle lof verdient voor zijn rol, blaast Johannes Eichwald die Judas speelt het publiek echt van zijn stoel. Wat een geweldige stem heeft Johannes en wat speelt hij goed. Wat dat betreft is hij de ster van de show.

Storytellers zet met Jesus Christ Superstar zoals we gewend zijn een voorstelling neer met een grote cast, goede lichteffecten en dit jaar niet met een geluidsband maar met een goed spelend live orkest. Door de grote cast heeft de show body en kijk je je ogen uit. Goede dansers en een speelvloer waar goed gebruik van wordt gemaakt. Kevin van der Leeuw speelt in JCS de rol van Herodes. Qua uiterlijk een uitstekend geval van typecasting maar Van der Leeuw speelt ook fantastisch en humoristisch. Dat geldt ook voor Jeroen Janssen die de rol van Annas speelt en erg goed zingt.

Veel lovende woorden voor deze musical maar dat is ook meer dan terecht. Persoonlijk een beetje jammer dat gekozen is voor de Nederlandse vertaling maar op zich maakt dat de voorstelling ook wel weer geschikt voor iedereen, ook voor mensen voor wie het verhaal geen gesneden koek is. Jesus Christ Superstar is meer dan moeite waard om te komen zien.

reageer als eerste
Meer berichten