Logo 3B-krant.nl


Het Maritiem Museum heeft in de zomervakantie voor jong en oud veel te bieden. Haal daarom snel je maritieme paspoort en reis door vroeger en nu. (Foto: Marco de Swart)
Het Maritiem Museum heeft in de zomervakantie voor jong en oud veel te bieden. Haal daarom snel je maritieme paspoort en reis door vroeger en nu. (Foto: Marco de Swart)

Maritieme reis door de tijd

In het Maritiem Museum Rotterdam reizen kinderen en volwassenen deze zomervakantie (dagelijks van 8 juli t/m 3 september) door de tijd in de vernieuwde museumhaven en langs diverse exposities. Ze wanen zich onderweg zakkensjouwer, kraanmachinist, kapitein, ontdekkingsreiziger of windspecialist.

Rotterdam - Er is een speciale route aangelegd vol uitdagingen, testen en hersenbrekers. Aangevuld met demonstraties als Smid in actie!, het bezoek van gastschepen, de nieuwe Maritiem Museum App en varen op historische topstukken, heeft het Maritiem Museum een compleet zomerprogramma voor jong en oud.
Bezoekers ontvangen van 8 juli tot en met 3 september een persoonlijk maritiem paspoort bij de reisbalie van het museum. Hiermee reist men door het museum én de haven. Zo kun je bijvoorbeeld ervaren hoe het is aan boord van een cruiseschip (Zeekastelen), met astronaut André Kuipers de Expeditie Knappe Koppen volgen en mee knutselen aan het schip van de toekomst. Buiten in de museumhaven testen bezoekers hun stuurmanskunsten of gaan als echte 19e-eeuwse zakkensjouwers aan boord van motorcoaster Zeemeeuw.
Uiteraard kan deze maritieme reis gecombineerd worden met andere expo's zoals de succesvolle Offshore Experience, waarin bezoekers zich door de 360 graden filmprojectie en special effects aan boord wanen van een platform op zee. De jongste avonturiers (4+) gaan aan de slag in kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons of varen op een van de themabootjes van Kids Marina die te gast zijn in de museumhaven.

De haven van het Maritiem Museum is volledig vernieuwd. Op kades en steigers zie je lading die vertelt over de haven van vroeger en nu, oud-havenmedewerkers delen in de mini-bioscoop op de kade hun ervaringen en de Maritiem Museum App brengt de collectie binnen én buiten nog meer tot leven. Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van een dynamische museumhaven in hartje Rotterdam!

reageer als eerste
Meer berichten