Logo 3B-krant.nl


"Ik train mensen soms wel een half jaar lang. Dan leer je iemand ook echt kennen", aldus Michel Maree uit Berkel en Rodenrijs. Foto: GvL
"Ik train mensen soms wel een half jaar lang. Dan leer je iemand ook echt kennen", aldus Michel Maree uit Berkel en Rodenrijs. Foto: GvL

Michel heeft nu zijn eigen studio

Eind deze week gaat zijn studio achter de winkel van zijn vader aan de Noordeindseweg open. Personal-trainer Michel Maree (34) volgt zijn passie en heeft de afgelopen jaren een schare aan vaste klanten opgebouwd. "Ze voelen zich bij mij op hun gemak."

Berkel en Rodenrijs - Iedereen in Berkel kent bouwmarkt Maree voor ijzerwaren en gereedschappen aan de Noordeindseweg, net voor de knip. Sinds 1946 zit de zaak van Michels opa en later zijn vader daar. Hijzelf is geboren in de Wilhelminastraat. Zijn ouders wonen sinds enkel jaren naast de winkel. Achter dat huis staat een lege loods, waar tot anderhalf jaar terug een tapijtenboer inzat.

De loods is nu omgeturnd tot personal trainingsstudio. De puntjes worden momenteel op de i gezet. Trots laat Michel de ingebouwde douche zien. "Wanneer mensen in de ochtend komen voor training, kunnen ze na een douche direct door naar werk." Er komt een rek met handdoeken, een koffiehoek en een kast met allerlei attributen. Trainingshulpmiddelen als Bosu, TRX, speed ladders, kettlebells, Medicine Balls en Powerbags. In allerlei kleuren. Het ziet er vrolijk uit, maar begin er maar aan.

Echte passie

Michel Maree zit vanaf zijn 16e in de fitness. Even leek hij voor bestemd om het familiebedrijf over te nemen. Na een wereldreis ging hij in de winkel werken, maar zijn echte passie bleef sporten. Vandaar dat hij aan de slag ging als personal coach. Als zzp-er werkt hij nu bij sportcentrum De Viergang in Pijnacker. "Daar heb ik een ruimte zo groot als een squashruimte. Die deel ik met andere trainers. Met deze nieuw studio achter de zaak en het huis van mijn ouders, maak ik een nieuwe stap."

Houding

Hij geeft één op één training aan mensen die fitter, leniger en sportiever willen worden. "Om blessures te voorkomen, hun houding willen veranderen of willen afvallen. Ik ben geen fysiotherapeut al hebben de oefeningen wel raakvlakken. Ook ik krijg mensen met schouderklachten of sporters terug van een blessure. Wanneer mensen echt ergens last van blijven houden, stuur ik ze door naar een dokter of therapeut."

Spannend

Dag in dag uit is hij bezig met klanten te helpen bij het bereiken van hun sportieve doelen. Zijn studio gaat zes dagen (zondags dicht) open. "Natuurlijk is het voor mij ook spannend om helemaal, met studio en al, mijn eigen plek te hebben. Maar omdat ik werk vanuit passie en liefde voor het vak kan het zeker succesvol zijn."

Michel Maree's werkwijze is vertrouwd. "Ik train mensen soms wel een half jaar lang. Dan leer je iemand ook echt kennen."

Reageer als eerste
Meer berichten