Logo 3B-krant.nl


Particulieren aan zet bij project Eiland 3

Wethouder Albert Abee heeft afgelopen woensdag samen met Aad van Leeuwen van Vastgoedregisseur B.V. zijn handtekening gezet onder de gronduitgifte-overeenkomst voor Eiland 3 in Tuinen Oost in Bleiswijk.

Lansingerland - Dit project is geen gewone ontwikkeling. De 15 deelnemers hebben zelf de verantwoordelijkheid genomen én gedragen om in één gezamenlijke projectontwikkeling op te treden; het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit is nog niet eerder in Lansingerland voorgekomen.

Twee jaar geleden, in 2015 is de intentieovereenkomst voor dit project getekend. Daarna is er achter de schermen hard gewerkt om het project ook daadwerkelijk van de grond te krijgen. Gedurende de looptijd van de intentieovereenkomst heeft Vastgoedregisseur B.V. gezocht naar belangstellenden voor deze ontwikkeling. Tevens is de haalbaarheid in stedenbouwkundige en financiële zin onderzocht.

Inmiddels is dit allemaal geregeld en kan de volgende stap worden gezet tot de daadwerkelijke realisering van het project Eiland 3.

Het plan omvat de bouw van 15 levensloopbestendige (patio-)woningen waarvan het ontwerp en de daarbij behorende terreinindeling door de gemeente is goedgekeurd. De omgevingsvergunning is inmiddels onherroepelijk.
Het is nog niet bekend wanneer de eerste paal de grond ingaat.

1 reactie
Meer berichten