Logo 3B-krant.nl


Jeroen de Jong oefent hier onder zijn eigen carport in de achtertuin in Berkel en Rodenrijs. Begin augustus vertrekt hij naar Thailand.
Jeroen de Jong oefent hier onder zijn eigen carport in de achtertuin in Berkel en Rodenrijs. Begin augustus vertrekt hij naar Thailand.

Berkelse kickbokser naar Thailand

Jeroen de Jong van Kickboxing Berkel oefent nu nog in zijn tuin. Begin augustus gaat hij op een tweewekelijks trainingskamp Muay Thai in Thailand om in het land waar zijn sport wel op nummer 1 staat meer oefeningen onder de knie te krijgen.

Berkel en Rodenrijs - Kickboksen is ontstaan uit het Muay Thai en in Thailand is dit de hoogst aangeschreven sport. Voor veel mensen uit Thailand biedt dit een kans om te ontsnappen uit armoede, waar veel van hen in leven. Het grote verschil met kickboksen is het gebruik van de ellenbogen en het langdurig clinchen (staand worstelen) in Muay Thai.

Het is geen mooi reisje met af en toe een training voor de Berkelnaar. Hij gaat in het verre Oosten zes dagen per week trainen. In de ochtend, rond 6 uur, 3 tot 10 km hardlopen en daarna meteen 2 tot 3 uur ochtendtraining. In de middag volgt nog eens 2-3 uur trainen. Tussendoor heeft hij nog wel tijd om lekker uit te rusten op het strand en wat extra te drinken en eten voor de volgende training. "Dat alles bij een temperatuur van minimaal 25 graden en een hoge luchtvochtigheid. Het zal veel zweten en afzien worden", verwacht De Jong.

Als voorbereiding kickbokst Jeroen nu zelf driemaal per week bij Team Bonte in Delft. Dat deed hij maar één keer. Hij loopt 3-4 keer per week hard en nodigt leden geregeld uit om extra samen te trainen in de personal training ruimte bij hem thuis. Tussendoor doet hij geregeld extra fitnessoefeningen voor de buikspieren en zijn kracht. "Hoe meer ik nu opbouw, hoe meer ik de lessen in Thailand beter kan volgen."

Borst nat maken

Jeroen gaat er alleen heen. "Zo kan ik mij maximaal focussen op de training en het herstel tussendoor. Daarom heb ik ook bewust gekozen voor een camp buiten de toeristische gebieden." Het volgen van het camp zal Jeroen, naast een nog betere conditie, veel nieuwe technieken en trainingsmethoden opleveren die hij weer gaat inzetten in zijn lessen bij Kickboxing Berkel. 21 augustus is hij weer terug en bij de eerste formele training na de vakantie gaan de leden het geleerde meteen meemaken. "Maak je borst maar nat!", lacht Jeroen nu.

Alleen dames

Na de zomer start hij met een Women only (kick)bokstraining. Geen sparren, wel hard trainen en met alleen dames onderling. Ook kickfun zal hier onderdeel van uitmaken. Personal Training (kick)boksen is sinds kort mogelijk bij Jeroen die hier voor special zijn carport thuis heeft ingericht. "Maar dat kan ook bij mensen thuis of op locatie." Op de Facebookpagina van Kickboxing Berkel zal Jeroen geregeld over zijn avontuur in Thailand berichten.

1 reactie
Meer berichten