Logo 3B-krant.nl


Nu maar hopen dat de verkeersborden bij de hardrijdende fietsers en scooters, die er veel zijn op dit stukje Rottedijk, opvallen.       Foto: GvL.
Nu maar hopen dat de verkeersborden bij de hardrijdende fietsers en scooters, die er veel zijn op dit stukje Rottedijk, opvallen. Foto: GvL.

Pas op, overstekende bediening

De twee rode verkeersborden met obers erop aan de Rottedijk bij restaurant Meerenbos in Bleiswijk zijn bedoeld als grap. Toch heeft de boodschap een serieuze ondertoon. "Wielrenners fietsen hier als een gek langs."

Bleiswijk - "Het valt reuze mee hoor", haast eigenaresse Conny Monster van Meerenbos zich te zeggen. "Wij hebben geen problemen met langsrijdend verkeer. Dat komt hier al 34 jaar langs. Het zijn meer onze gasten die ervan staan te kijken." Stamgast Michel Blom bijvoorbeeld. Hij liet de verkeersborden maken door een vriend, bij Da Ponte Reclame uit Leidschendam. "Het is de bedoeling dat wielrenners die daar vaak als een gek langsfietsen even wat afremmen", laat Blom aan deze krant weten.

Hectische taferelen

Serveerster Saskia Batenburg uit Bleiswijk werkt voor de derde zomer bij Meerenbos en vindt het 'wel grappig' dat mede voor haar een speciaal verkeersbord is ontworpen. "We zijn op langsfietsers voorbereid. Bij drukte kunnen mensen op de straat voor de terrassen staan. Dat zorgt wel voor een hoop hachelijke momenten. Er wordt geremd, het is continu bellen, roepen en schreeuwen. Als er meer dan 100 mensen tegelijkertijd hier vertoeven kan dat hectisch zijn. Met deze borden proberen we fietsers en scooters bewust te maken van hun snelheid en van het feit dat ze langs een terras komen. De drempels verderop helpen daar niet echt tegen."

Positieve reacties

"We kijken altijd al uit en wanneer ze echt hard voorbij komen, zien ze die borden toch niet", lacht Conny Monster. Elke dag krijgt de bediening de vraag of de verkeerssituatie niet vervelend is. De reacties op de ludieke verkeersborden zijn overwegend positief. Leontine van de Steenhoven-Pauw, collega en eigenaresse van eetcafé De Roerdomp in Zevenhuizen reageert als volgt: "Mooi! Hopen dat het werkt". Ellen Bettink uit Bleiswijk vindt het ook een mooi bord. "Helaas rijden die wielrenners zo hard dat ze geen borden zien." Daisy Eeltink, medewerker bij SRC Rottemeren is hoopvol. "Nu maar hopen dat ze het zien en begrijpen."

Zebra's neerkalken

Kelner Levi Bierhuizen kan wel om de borden lachen. De Bleiswijkse student op het ROC Mondriaan International Hotel and Management School opperde samen met collega Batenburg eerst nog om twee zebrapaden op de weg neer te kalken. "Dat we zelf de witte en zwarte verf zouden pakken om op het wegdek twee oversteekplaatsen te creëren, maar dat werd te gortig. Deze verkeersborden zijn grappig bedoeld en hangen niemand in de weg."

reageer als eerste
Meer berichten