Logo 3B-krant.nl


Stadsdichter Robbert Roos draagt een gedicht voor tijdens Zondag in 't Park. Foto: Hans Heemskerk
Stadsdichter Robbert Roos draagt een gedicht voor tijdens Zondag in 't Park. Foto: Hans Heemskerk

Stadsdichter op de knieën tijdens Zondag in 't Park

Dames, heeft u er altijd van gedroomd dat een man een gedicht aan u voordraagt? Kom dan naar Zondag in 't Park in het Zoetermeerse Nicolaaspark . Stadsdichter Robbert Roos is daar iedere zondag aanwezig om gedichten voor te dragen. Desgewenst gaat hij op zijn knieën.

Zoetermeer - "Ik hoorde zondag al iemand zeggen: 'Hé, daar doet iemand een aanzoek", vertelt Roos. Maar het zijn echt niet allemaal liefdesgedichten voor de dames. Ook heren kunnen een passend gedicht verwachten. "Ik ga iedere zondag in augustus met een map vol gedichten naar Zondag in 't Park. Afhankelijk van de persoon kies ik een bijpassend gedicht uit. Een wethouder kan bijvoorbeeld een gedicht over democratie verwachten", vertelt Robbert Roos. "Daarnaast maak ik voor iedere Zondag in 't Park een slotgedicht wat ik op het podium aan het publiek voordraag. Ik heb dus altijd het laatste woord", lacht hij.

Robbert Roos werd vorig jaar door de RVOZ benoemd tot Stadsdichter. Sinds die tijd schrijft Roos regelmatig gedichten voor diverse evenementen zoals Dag van de democratie, Dodenherdenking, de Veiligheidsbijeenkomst en de opening Positieve Ambassade. Ook schrijft hij vaak gedichten over allerlei Zoetermeerse of niet-Zoetermeerse onderwerpen die op zijn Facebookpagina stadsdichter-van-zoetermeer worden geplaatst. "Het is superleuk om te doen en ik krijg ook veel positieve reacties."

reageer als eerste
Meer berichten