Logo 3B-krant.nl


Op 7 oktober vindt de officiële opening plaats van Fundament Lansingerland, in hartje Bergschenhoek. Norbert de Boer is een wielrenfanaat.
Op 7 oktober vindt de officiële opening plaats van Fundament Lansingerland, in hartje Bergschenhoek. Norbert de Boer is een wielrenfanaat.

Nieuwe gebruiker van het Voorhuys

Het bedrijf Fundament Lansingerland is de nieuwe gebruiker van het karakteristieke pand aan de Dorpsstraat 5 in Bergschenhoek. In het Voorhuys worden straks hypotheken, verzekeringen, pensioenen en zakelijk krediet aangeboden.

Jarenlang zat Biemond Verzekeringen op deze plek in het centrum van Bergschenhoek. Wie heeft zich er langsrijdend niet afgevraagd wie er zich gaat vestigen. Of er zelf bestemmingen voor bedacht. Het antwoord op de vraag wat er gaat komen, wordt bij deze gegeven: op maandag 2 oktober opent Fundament Lansingerland er zijn nieuwe vestiging.

Norbert de Boer gaat dit kantoor leiden. Fundament heeft al twee vestigingen in Schiedam en Vlaardingen en heeft circa twaalf mensen op de loonlijst staan. Eind vorig jaar stapte De Boer, momenteel rayondirecteur bij Rabobank Rotterdam, op de eigenaren van Fundament af. "Gezien de reorganisaties bij de Rabobank is het een kwestie van tijd of ik zal ook aan de beurt komen. Ik wilde hier niet op wachten en graag voor mijzelf beginnen. Mijn wens was om een nieuwe vestiging openen in Lansingerland en mijn expertise, zakelijke kredietverlening, toe te voegen aan de dienstverlening van Fundament", laat De Boer weten.

Fundament stond open voor de ideeën van De Boer en vanaf december 2016 begonnen de voorbereidingen. "Inmiddels zijn we zover dat we een pand hebben gehuurd hebben en twee dames hebben aangenomen voor de hypotheekadvisering, De AFM-vergunning is rond en de aanstellingen bij banken zijn geregeld. De komende weken wordt het pand van binnen geverfd en ingericht."

De Boer is een sociale vent die een aantal mooie fietstochten organiseerde samen met Lars van den Broek. "Dit blijven we doen. Zo hebben we laatste drie jaar onder de naam R'dam Fund Racers meegedaan aan Alpe D'HuZes. Voor het goede doel hebben we in die jaren met het team in totaal 433.000 euro opgehaald. We zijn nu alweer plannen aan het maken voor 2018. Daarnaast organiseren we jaarlijks in september een fietstocht naar een mooie berg in Europa. Altijd in combinatie met bekende oud-wielrenners. Dit jaar gaan onder andere Erik Breukink, Maarten den Bakker, Michael Boogerd en Gianni Romme mee. Inmiddels zijn we met 100 Rotterdamse bedrijven en gaan we dit jaar de Gavia beklimmen in Italië. De afgelopen jaren hebben we de Mont Ventoux, de Stelvio en de Galibier beklommen. Voor ons is het een fantastische combinatie; sport en business verbindt!"

Beklommen bergen

Het fietsen is terug te vinden in het pand. De spreekkamers krijgen straks de namen van beklommen bergen.

3 reacties
Meer berichten