Logo 3B-krant.nl


Sommelier Sermad Wartan fietst voor Ride of the roses. Foto: Ron Jenner
Sommelier Sermad Wartan fietst voor Ride of the roses. Foto: Ron Jenner

Op de pedalen voor het goede doel

Meestal legt hij gasten van het Zoetermeerse restaurant Hofstede Meerzigt in de watten en vertelt hij honderduit over bijzondere wijnen. Op 3 september doet sommelier Sermad Wartan ook wat voor anderen maar dan anders. Hij fietst mee met Ride of the roses en zamelt geld in voor het KWF.

Fietsen is voor Sermad Wartan een regelmatige bezigheid. "In de ochtend, voor ik naar Hofstede Meerzigt ga, fiets ik graag een flink stuk van zo'n 20 kilometer", vertelt de sommelier. "Een ideale manier om fit te blijven. Fietsen is zo'n leuke sociale sport want je komt zoveel mensen tegen. Ik heb een passie voor wijn maar fietsen vind ik heerlijk." Ride of the roses is voor de sommelier een uitdaging want daarvoor moet hij 100 kilometer wegtrappen. "Ik moet daarvoor echt gaan trainen", zegt hij. "Ik ga volgende week op vakantie naar het Balatonmeer. Dan gaat de fiets wel mee en ga ik in training."

Sermad Wartan kwam vijf jaar geleden in contact met het evenement Ride of the roses. "Een leerling van ons had een zusje met kanker. Je maakt het dan van nabijheid mee. Ik heb toen samen met collega Yvonne Twist voor het eerst meegedaan aan Ride of the roses toen in Twente", vertelt hij.

Nu gaat Sermad weer op de pedalen. "Ik vind het een geweldig evenement. Het is echt een begrip en wordt iedere keer in een ander gebied gehouden. Dit jaar is het in Lansingerland en gaat de langste route ook langs Zoetermeer en mijn eigen woonplaats IJsselstein", zegt hij. "Je strijdt met elkaar en zamelt geld in voor deze verschrikkelijke ziekte. Het mooie aan Ride of the roses is ook dat iedereen mee kan doen. Sportfietsers doen 100 kilometer maar er zijn ook kortere tochten. Dus ook kinderen, gezinnen, en ouderen, iedereen kan zijn steentje bijdragen. Ik roep dan ook iedereen op om mee te doen", aldus Wartan. "Wat ik mooi vind, is dat het geld direct naar de organisatie gaat." Wartan heeft een deelnemerspagina en zoekt nog sponsors. "Ik ben zelf niet zo handig met social media maar collega Kelly heeft het gedeeld en dat leverde direct sponsors op. Met elk bedrag ben ik blij."

reageer als eerste
Meer berichten