Logo 3B-krant.nl


IJsselstraat 1,  in Berkel en Rodenrijs per 1 augustus valt deze locatie onder de regie van GGZ Delfland. (Foto website)
IJsselstraat 1, in Berkel en Rodenrijs per 1 augustus valt deze locatie onder de regie van GGZ Delfland. (Foto website)

GGZ Delfland neemt kliniek IJsselstraat over

GGZ Delfland neemt per 1 augustus de kliniek aan de IJsselstraat in Berkel en Rodenrijs over. Hier worden ouderen opgenomen en behandeld die langdurige psychische zorg nodig hebben. Naast de kliniek in Berkel en Rodenrijs neemt GGZ Delfland ook klinieken in Rotterdam, Spijkenisse, Hellevoetsluis en Middelharnis over. Op de nieuwe locaties gaat GGZ Delfland geestelijke gezondheidszorg aanbieden vanuit het principe persoonlijke zorg dichtbij.

De overname komt voort uit de eis die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft gesteld aan de fusie van Parnassia Groep en Antes. Patiënten en zorgverzekeraars in Rotterdam-Rijnmond moeten kunnen blijven kiezen tussen ggz-instellingen. Om die reden mogen Parnassia Groep en Antes alleen samen gaan als er klinieken, behandelcentra en patiënten zijn overgedragen aan GGZ Delfland. Zonder overdracht zou volgens de ACM een bijna-monopolist ontstaan en dat moet voorkomen worden. Met de overdracht naar GGZ Delfland blijft er voor cliënten een goed alternatief in de regio.
GGZ Delfland neemt de volgende (poli)klinieken over:kliniek voor ouderen aan de IJsselstraat in Berkel en Rodenrijs; kliniek voor volwassenen aan de Schietbaanstraat in Rotterdam;kliniek voor volwassenen aan de Franz Lehàrstraat in Rotterdam;polikliniek aan de P.J. Bliekstraat in Spijkenisse met een dependance in Middelharnis;PIT Rotterdam-Zuid en PIT Zuid-Hollandse Eilanden; endeel van de polikliniek I-psy aan de Carnissesingel in Rotterdam. De circa 2000 cliënten en 150 medewerkers van deze locaties vallen per 1 augustus onder de verantwoordelijkheid van GGZ Delfland. "Met deze overname kunnen we ons zorgaanbod voor bestaande en nieuwe cliënten uitbreiden en verbeteren. De nieuwe locaties zijn daarnaast een logische uitbreiding aan de randen van ons bestaande werkgebied", aldus Ron Sponselee, voorzitter raad van bestuur GGZ Delfland. Bestaande cliënten zullen er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Zij blijven onder behandeling bij hun eigen behandelaar. Alleen de verantwoordelijkheid voor hen komt bij GGZ Delfland te liggen. Iris Bandhoe, psychiater en lid raad van bestuur: 'Op termijn zullen we voor nieuwe cliënten onze eigen zorgaanpak introduceren. We leveren persoonlijke zorg dichtbij de cliënt en helpen hen de regie over hun leven te hervinden."

reageer als eerste
Meer berichten