Logo 3B-krant.nl


Karlijn Verlaan, hier links van Danie Bles (styliste met zonnebril en in het paars), proefde even van het modellenleven. Foto: Elite Model Look.
Karlijn Verlaan, hier links van Danie Bles (styliste met zonnebril en in het paars), proefde even van het modellenleven. Foto: Elite Model Look.

Karlijn grijpt naast modellenprijs

Door Gerrit van Loon

Karlijn Verlaan (14) uit Berkel en Rodenrijs deed afgelopen zaterdag als één van de laatste tien Nederlandse meiden mee aan de feestelijke finale in de Beurs van Berlage van Elite Model Look Nederland. Ze won niet, maakte presentatrice Lieke van Lexmond bekend.

Berkel en Rodenrijs - Ze had er niet op gerekend winnares van de meest prestigieuze internationale modellencompetitie ter wereld te worden. Had ze na de Nederlandse competitie ook de internationale strijd gewonnen, dan zou ze in de voetsporen treden van topmodellen als Cindy Crawford, Gisele Bündchen, Yfke Sturm en Lara Stone. Renée Immink (14) uit Obdam won bij de meiden. Thomas van Gils (15) uit Pijnacker bij de jongens.

Karlijn was met de latere winnares Renée de jongste van de meiden. Ze rolde ook per toeval deze modellenwedstrijd in. "Ik was met mijn ouders en broer in Delft. We zagen op de Grote Markt een event van Elite. Het bleek een regionale casting van de Elite Model Look te zijn. Toen ik in het publiek stond, vroeg iemand van Elite mij om mee te doen. Het leek mij heel leuk om te proberen. Ik had niet verwacht dat ik zo ver zou komen."

Op haar 3e jaar verhuisde Karlijn naar Berkel en Rodenrijs. Op het Lyceum Rotterdam volgt ze nu de Kunstrichting. "Na de regionale casting was de nationale casting in SugarCity in Halfweg. Als meiden moesten we op hoge hakken lopen, een foto-shoot doen en juryvragen beantwoorden. Het was heel gezellig. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Alle deelnemers waren aardig.

Ik was verbaasd dat ik bij de finalisten zat. Ik kon mijn moeder even spreken en ging toen snel mee op bootcamp. We zijn ook bij de bekende styliste Danie Bles geweest en kregen catwalktraining."

Bijzondere ervaring

Zenuwachtig voor de finale is Karlijn amper geweest. "Ik vind het vooral heel bijzonder om mee te maken en probeer er veel van te genieten." Of ze door wil in de modellenwereld? "Ik had nooit gedacht dat ik model zou kunnen worden. Na deze ervaring wil ik er wel serieus over nadenken. Voor mij is school ook heel belangrijk, dus het moet wel te combineren zijn. Het lijkt me wel heel leuk om voor een opdracht naar een ver land af te reizen. Verder weet ik nog niet zo goed wat ik me er precies bij voor moet stellen."

Modellenwerk is soms een gekkenhuis, weet de Berkelse finaliste inmiddels. "Dat gekkenhuis kunnen afwisselen met lekker thuis in Berkel zijn, waar ik gewoon Karlijn ben, zou prettig zijn."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox