Logo 3B-krant.nl


Het eerste exemplaar van het paspoort wordt uit het water gevist.
Het eerste exemplaar van het paspoort wordt uit het water gevist.

Paspoort Rottemeren is feestelijk gelanceerd

Bergschenhoek - Woensdag 25 oktober is bij het restaurant Bergsche Plas het Paspoort Rottemeren gelanceerd, een boekje waarmee kinderen op reis gaan door de magische waterwereld in recreatiegebied Rottemeren. Leerlingen van de St. Michaëlschool uit Hillegersberg, die meededen aan de buitenlessen Waterwijzer rond de Rotte, ontvingen het paspoort nadat het eerste exemplaar door Henk Kamps, Hans Sanders, Jeroen Heuvelink en Agnes van Zoelen symbolisch uit het water was gevist.

In een volle zaal liet Natuurwijzer Madelon enkele kinderen aan het woord over hun ervaringen met de buitenlessen. Ze ontdekten dat er volop leven is in het water en dat een goede waterkwaliteit hiervoor belangrijk is. "Ik heb beestjes gezien waarvan ik niet wist dat ze bestonden," vertelde een van de leerlingen. Jeroen Heuvelink, bestuurder van het Recreatieschap Rottemeren: "Het is mooi om te zien dat kinderen zo enthousiast op onderzoek uitgaan met hun schepnetjes en zoekkaarten." Hans Sanders van Rotta: "We helpen de natuur een handje door visdiefeilandjes en ijsvogel- en zwaluwwandjes aan te leggen. Dan valt er nog meer te ontdekken."

Het paspoort, geïllustreerd door Edwin van Brummen, is verkrijgbaar op diverse adressen in de Rottemeren. Het paspoort en de buitenlessen maken deel uit van het project Biodiversiteit Rottemeren van Recreatieschap Rottemeren en Natuur- en Vogelwacht Rotta.

Meer berichten

Shopbox