Logo 3B-krant.nl


'Doordat Fabiënne steeds groter en zwaarder wordt is het niet  haalbaar om haar in onze auto te vervoeren.'
'Doordat Fabiënne steeds groter en zwaarder wordt is het niet haalbaar om haar in onze auto te vervoeren.' (Foto: Gerrit van Loon)

Heel Bleiswijk doneert voor nieuwe bus Fabiënne

Door Gerrit van Loon

De tweejarige Fabiënne uit Bleiswijk heeft een chromosoomafwijking en maakt gebruik van hulpmiddelen. Een nieuwe rolstoel past niet meer in de normale auto van haar ouders. Er moet een nieuwe bus komen.

Bleiswijk - De familie startte de hulpactie Help Fabiënne op weg. "Bij onze prachtige jongste dochter Fabiënne van bijna 3 jaar is 5 maanden na haar geboorte een zeldzame chromosoomafwijking ontdekt, tetrasomy 18p. Dit betekent dat ze lichamelijk en geestelijk beperkt is en veel voedingsproblemen heeft. Haar lichamelijke beperking uit zich vooral in lage spierspanning waardoor ze niet in staat is te lopen en hiervoor een speciale wandelwagen heeft en straks een rolstoel krijgt. Doordat Fabiënne gelukkig steeds groter en zwaarder wordt is het niet meer haalbaar om haar in onze auto te vervoeren, omdat al haar hulpmiddelen niet meer in de auto passen."

Lansingerland neemt de aanpassing voor haar rekening en eist dat de aangeschafte bus niet ouder is dan 36 maanden. Een prijzig verhaal. Vandaar dat de familie hulp vraagt, zodat Fabiënne straks veilig van en naar het ziekenhuis kan worden gereden. En natuurlijk leuke uitstapjes kan maken.

Doel is om 25.000 euro op te halen met 'Help Fabiënne op weg' via www.doneeractie.nl. Begin deze week stond de teller op 85 donaties en een bedrag van 4.260 euro. Moeder Vera: "Wauw! Nu al zo onder de indruk van alle positieve reacties en donaties."

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox