Foto: H Wilkes

Juf Corrie is al 40 jaar juffrouw

Woensdag 15 november heeft Juf Corrie Jouvenaar haar 40-jarig jubileum als juffrouw gevierd. Zij is op het schoolplein van CBS De Regenboog uitbundig door alle kinderen en ouders toegezongen, als zij samen met haar echtgenoot Jan, op de tandem het schoolplein op komt fietsen. Zij wordt welkom geheten, krijgt een paar mooie cadeautjes en daarna kan zij genieten van creatieve activiteiten voor alle kinderen. De school is mooi versierd met decoraties van ballonnen, met foto’s vanuit haar plakboeken en posters van haarzelf.

Bergschenhoek - Een bijzondere dag, want 40 jaar juf zijn, is een mooie prestatie. Een lange periode onderwijs, waarin juf Corrie vele zaken heeft zien passeren. Nog steeds komt zij elke dag vrolijk en enthousiast naar school komt om aan groep 3 les te geven. Opvallend is dat zij naar hetzelfde adres komt, als waar zij 40 jaar geleden begon.

40 jaar geleden startte juf Corrie op het nieuwe kleuterschooltje ’t Eibernest, aan het Eiberplein te Bergschenhoek. Daar stonden twee kleuterschooltjes naast elkaar, één katholiek en één protestant christelijke kleuterschool. Toen was zij 19 jaar, net klaar met de toenmalige KLOS, de opleiding tot kleuterjuf. In die dagen moest zij veel sollicitatiebrieven schrijven, omdat er op één vacature wel 200 brieven werden geschreven. Uiteindelijk landde zij in Bergschenhoek.

Zij ging direct verder met de opleiding tot hoofdleidster, zoals dat toen werd genoemd. Vervolgens is zij ongeveer vier jaar hoofdleidster geweest tot aan de invoering van de basisschool in 1985, de samenvoeging van de kleuterschool en de lagere school. Eerst werd ze verplicht te solliciteren voor directeur, werd toen adjunct-directeur en ging minder werken omdat ze moeder was geworden. Niet lang daarna werden de kleuters aan de Beethovenlaan geplaatst, waar zij tot het jaar 2000 heeft les gegeven. In dat jaar werd de school aan de Beethovenlaan afgebroken voor het nieuwe winkelcentrum en werd er aan het Eiberplein een nieuwe school gebouwd: Nu CBS De Regenboog.

Juf Corrie heeft in die 40 jaar vooral aan de kleutergroepen les gegeven en tussendoor wel eens groep 4. De laatste paar jaar geeft zij les in groep 3. Zo heeft zij bijna 1200 kinderen door de jaren heen les gegeven en daarbij met vele collega’s samengewerkt. Op de vraag hoe het komt dat ze nog steeds in het onderwijs zit, is ze heel duidelijk. Ze geniet van het vak, van de kinderen, van de samenwerking in een team en vindt dat ze in deze dingen altijd heeft geboft. Ze had vroeger niet gedacht dit tot haar 60ste te zullen doen, maar de tijd is omgevlogen. Zo wil zij ook zeker nog wel een paar jaren door.

Meer berichten

Shopbox