Logo 3B-krant.nl


Groep 1/2b van De Poort maken het beslag voor de kerstkoekjes. De opbrengst gaat naar het goede doel.
Groep 1/2b van De Poort maken het beslag voor de kerstkoekjes. De opbrengst gaat naar het goede doel. (Foto: Gerrit van Loon)

De Poort doet mee met 3FM-actie

Door Gerrit van Loon

Basisschool De Poort in Bleiswijk gaat dit jaar helemáál voor de actie 3FM Serious Request. Kinderen en ouders helpen met hun acties de dj's in het Glazen Huis. Morgen (21 december) wordt het totale bedrag bekend gemaakt.

Bleiswijk – Het is een jaarlijks en feestelijk fenomeen: Serious Request van radiozender 3FM. Dit jaar kruipen drie dj's, Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn, van maandag 18 tot met zondag 24 december het Glazen Huis in. Dat staat op het Marktplein in Apeldoorn. De opbrengst van 3FM Serious Request gaat dit jaar naar kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen zijn kwijtgeraakt. In de week voor Kerstmis haalt heel Nederland geld op om ouders en die kinderen te herenigen.

Volgens de radiozender zijn wereldwijd meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Voorbeelden zijn conflictgebieden in Nigeria en de Democratische Republiek Congo. Met de opbrengst van de actie gaan Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen opsporen om zo het contact met hun familie te herstellen.

Elk jaar kiest basisschool De Poort rond Kerstmis een goed doel. Leerkrachten, ouders en vooral kinderen gaan hard aan het werk. In voorgaande jaren organiseerde groep 8 spontaan een 'mini-concert' op het Kranenburgplein. Daarmee werd succesvol geld opgehaald. "Vanwege dat succes is dit jaar besloten helemaal voor Serious Request te gaan", aldus Yvonne Groenewold, leerkracht van groep 6/7. We hadden een streefbedrag van 350 euro."

Rond 8 december werd al gestart met het maken van knutselwerken, die mee naar huis gingen om daar verkocht te worden aan ouders, grootouders, tantes en ooms, buren of noem maar op. Het overmaken en het volgen van de stand gaat via de website van Serious Request, op de speciaal aangemaakte pagina (De Poort voor Serious Request).

"De kinderen zijn zeer enthousiast aan de gang gegaan en hebben werkelijk prachtige knutselwerkjes gemaakt. De kleuters van groep 1/2a maakten mooie kerstkaarten, die van 1/2b maakten blikken met daarin zelfgebakken kerstkoekjes. Groep 3 ontwierp prachtige sterren om op te hangen. Groep 4/5 ontwierp fraaie kerstkaarten en groep 5/6 maakte sterren, kerstboompjes en klokjes van vilt. Groep 6/7 maakte decoratieborden en kerstklokjes. Groep 8 tenslotte maakte kerststukjes én zorgde voor de geweldige promotiefilm, die geplaatst is op de SR-site, op Facebook en de eigen website", meldt Groenewold.

De verkoop loopt erg goed. Op 21 december wordt bekend gemaakt hoeveel de Bleiswijkse actie voor Serious Request heeft opgeleverd.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox