Logo 3B-krant.nl

Luchthaven

Lansingerland - Met het ondertekenen van het contract bevestigen Rotterdam The Hague Airport, Aannemersbedrijf Volker Wessels en installateur Engie hun samenwerking voor de verbouwing van de terminal van de luchthaven.

De kracht van Rotterdam The Hague Airport ligt in de kleinschaligheid, de snelle doorlooptijd voor passagiers en de efficiënte processen. Om deze sterke punten te behouden en om aan de hoge verwachtingen en de ultieme passagiersbeleving te blijven voldoen is het van belang om nu te verbouwen. Hiermee worden drie belangrijke knelpunten in de huidige terminal opgelost, namelijk de capaciteit van de security doorgang, de verwerking van de uitgaande ruimbagage en de gate ruimte achter de veiligheidscontrole.

Het ontwerp van de nieuwe terminal is van Henk Moen van Moen & van Oosten Architecten uit Rotterdam. In het ontwerp is rekening gehouden met licht, met de zakelijke en warme uitstraling, maar ook met duurzaamheid van de luchthaven. In het kader van duurzaamheid zal het dak bedekt worden met mos sedum, wat voor een goede isolatie zorgt. Het gebouw zal ruim 10 meter uitgebouwd worden.

In januari zal het Security Filter verplaatst worden naar een centrale plek in het luchthavengebouw en zal een begin gemaakt worden met het vergroten van de huidige vertrekhal.

De gehele verbouwing zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Meer berichten

Shopbox