Logo 3B-krant.nl

Meer passagiers voor Rotterdam The Hague Airport in 2017

In 2017 heeft een record aantal passagiers, bijna 1,8 miljoen, gebruik gemaakt van Rotterdam The Hague Airport. Dit is een stijging van maar liefst 5,4 % reizigers ten opzichte van 2016.

Rotterdam - Deze groei van passagiers in 2017 wordt verklaard door het stijgende enthousiasme van regiopassagiers voor de bestemmingen via hun eigen luchthaven. De inzet van grotere typenvliegtuigen en niet meer vliegtuigbewegingen, lagen aan de groei ten grondslag, laat de luchthaven weten. De ingezette Boeing 737-800 heeft met 189 passagiers meer plaats dan de kleinere Boeing 737-700. Het laatste type vliegtuig heeft plek voor 149 passagiers. De grote luchtvaart is in 2017 zelfs met veertien procent afgenomen.

Ruim veertig bestemmingen

In Rotterdam bestaat zowel aandacht voor zakelijke bestemmingen (30%), als voor de ontwikkeling van zon-, zee- en sneeuwbestemmingen (70%). Vooral inwoners van Zuidwest Nederland vliegen voor hun vakantie via de Rotterdamse luchthaven. Daarnaast is Rotterdam The Hague Airport belangrijk voor het verkeer met zogenaamde businessjets en voor overheidsvluchten welke gefaciliteerd worden door het Jet Center. Ook maatschappelijk relevant verkeer, zoals de politie- en traumahelikopters, hebben een thuisbasis op de Rotterdamse luchthaven. Rotterdam The Hague Airport vliegt naar ruim veertig bestemmingen.

Meer berichten

Shopbox