Maarten van den Bosch is apetrots op elke helpende organisatie en actie binnen speeltuin De Kievit. Als we ze allemaal zouden opschrijven, zijn we drie pagina’s verder. Foto: GvL
Maarten van den Bosch is apetrots op elke helpende organisatie en actie binnen speeltuin De Kievit. Als we ze allemaal zouden opschrijven, zijn we drie pagina’s verder. Foto: GvL (Foto: Gerrit van Loon)

Nieuw toegankelijk toestel De Kievit

Door Gerrit van Loon

Speeltuin De Kievit dingt mee naar een bedrag van 5.000 euro van het ING Nederland Fonds. Een bedrag dat de komst van een nieuw speeltoestel, waar kinderen met een handicap mee kunnen doen, zou bespoedigen. Deze krant ging langs bij voorzitter Maarten van den Bosch.

Berkel en Rodenrijs – Hoewel de speeltuin pas de 1e zaterdag van april opent, is De Kievit vol in bedrijf. Vorige week werd de Algemene Ledenvergadering gehouden. De vereniging met bijna 2000 gezinnen die lid zijn, bestaat dit jaar 65 jaar. En er wordt meegedaan met die ING-actie. Om met het laatste te beginnen. Stemmen kan nog tot en met 11 februari.

Op de plek waar het houten piratenschip Pinta stond (dat vanwege de korte levensloop is gesneuveld) komt een nieuw toegankelijk toestel. Weer een schip of een brandweerauto met minstens dezelfde omvang als Pinta had en van kunstof of metaal. Gericht op kinderen met een handicap. "We moeten nog wel de weg er naar toe plaveien", vertelt Maarten van den Bosch als we over het gras hobbelen, richting de plek waar het toestel komt.

Via de actie probeert De Kievit een gedeelte van het benodigde bedrag van 25.000 á 30.000 euro binnen te halen. Het ING Nederland Fonds geeft tot 5.000 euro aan de vereniging die de meeste stemmen ontvangt van haar achterban. Een stem is uit te brengen door op de website www.helpnederlandvooruit.nl/doel/speeltuinvereniging-de-kievit te stemmen. Dan ontvang je een mail met link om je stem te bevestigen. Pas daarna telt je stem. ING belooft met de e-mailadressen niet voor iets anders te zullen gebruiken.

Geen elektrische automaten

Speeltuinvereniging De Kievit bestaat op 8 april exact 65 jaar. Met een grote groep vrijwilligers, vele sponsors en helpende handen bedruipt De Kievit al jaren zichzelf. Wat brengt de toekomst? "Het grote plaatje van de speelweide is aan de orde gekomen. Elk toestel moet zoveel mogelijk toegankelijk zijn voor iedereen. Speelplezier blijft voorop staan. Kinderen moeten zelf nog iets met de toestellen kunnen. Er komen geen elektrische speelautomaten. We willen geen vervangers van spelcomputers als PlayStation, daar speel je thuis maar mee. Bij ons ook geen vlieg- en kunstwerk. De kabelbaan is het meest spectaculair. Het gaat ons om gezamenlijk spelen."

Roken beperkter

Het rookbeleid binnen de speeltuin gaat wat veranderen. "De kans is groot dat roken in de speeltuin beperkter wordt. Hoe precies weten we nog niet. Maar een verbod of een plek buiten de speeltuin, waardoor het toezicht van ouders minder is, wordt het waarschijnlijk niet", aldus de voorzitter.

Meer berichten