Hier zit het blauwe mannetje aan de Rotte bij Retraiterie Rottemeren. Hij dook ook op bij zeilschool Wavie en ging de Skiberg af.
Hier zit het blauwe mannetje aan de Rotte bij Retraiterie Rottemeren. Hij dook ook op bij zeilschool Wavie en ging de Skiberg af. (Foto: Gerrit van Loon)

Wie is dat blauwe mannetje toch?

De afgelopen dagen dook op hotspots langs rivier De Rotte een blauw mannetje op. In saunacomplex Elysium, aan een tafel bij 't Zeeltje en tussen de koeien op Boerderij Lansingerland bijvoorbeeld. Deze krant ging op speurtocht.

Door Gerrit van Loon

Lansingerland – De blauwe man, van middelbare leeftijd, is sportief, heeft blauwe sportschoenen die misschien te achterhalen zijn en kent Lansingerland goed, zo zien we. Hij duikt op social media vaak op. De foto's waarop hij staat hebben enkele gemene delers. (Horeca)ondernemers in Lansingerland, dichtbij rivier de Rotte. We vragen het de ondernemers afzonderlijk, maar die houden zich mysterieus stil. Gaat het hier om een kunstproject? Een marketingcampagne? Een aankomende aankondiging? Het blauwe mannetje begint ook bewoners op te vallen.

We vragen het de Ondernemersvereniging van Lansingerland. We krijgen een reactie, maar die is ook wat mysterieus. "Welke blauwe mannetjes? Ik heb geen idee. Is dit een grapje?", mailt secretaris Annelies Dekker namens het bestuur. Inmiddels is het blauwe mannetje, we hebben hem fysiek nog niet ontmoet, de grens met Rotterdam over gestoken. Hij was al op het balkon van familierestaurant Bergsche Plas in het Lage Bergse Bos gesignaleerd en ook bij Restaurant Prins van Terbregge, zien we op Facebook-posts. We kijken goed welke mensen dit allemaal leuk vinden. We belandden bij een persoon die meer weet. Iemand die werkt in het gebied en de marketingwereld.

Voor alles in

Ze laat niet alles los, maar wel net genoeg om het mysterie iets verder op te lossen. De spanning blijft er nog even in. Volgende week zal alles duidelijk worden. "Nee, ik ben niet zelf het blauwe mannetje", vertelt ze aan de telefoon. Ze heeft eerderprojecten gedaan voor overheden en voor Outdoor Valley in Bergschenhoek. "Het blauwe mannetje is tussen de 25- 35 jaar oud. Op iedere plek doet hij iets dat te maken heeft met de plek. Van de bron in Moerkapelle tot de dam in Rotterdam Centrum. Hij is voor alles in: actief, ontspanning, kunst, cultuur, historie, water, eten en drinken, gezelligheid, natuur en houdt van ontdekken. Is nieuwsgierig."

Monkey Town

Dat zijn wij ook. Waar duikt hij de komende dagen op? De dame geeft enkele locaties in Rotterdam prijs. Brouwerij Noordt en Bonte Koe Rotterdam. Ook in Monkey Town in Bleiswijk gaat hij nog op bezoek. "Één ding is duidelijk. Het is iets wat door meerdere partijen gedragen wordt en dat met de Rotte te maken heeft. Zowel ondernemers als stichtingen, verenigingen en overheden", wil ze nog kwijt. Wordt vervolgd dus.

Meer berichten