Vierde in kookwedstrijd

Leerlingen Marith, Lara en Mabel uit klas 4 van Melanchton Berkroden zijn vorige week vierde geworden in een kookwedstrijd tussen scholen in Zuid-Holland. Ze vertegenwoordigen de Berkelse school in de regionale finale van de vmbo Skill Talents. Berkroden deed voor de eerste keer mee met deze Skill Talents. Het team van Marith, Lara en Mabel die vaker als een team samen koken, kwam uit de klas als beste naar voren.

Berkel en Rodenrijs - "Vanaf dat moment hebben de meiden een aantal keren recepten geoefend, met als jury de docenten op school", aldus horeca-docent Sharon Jeunink.

De meiden waren zenuwachtig voor de wedstrijd tegen anders scholen. Naast het koken werd er gelet op hygiëne, het plannen en de presentatie tijdens twee klokuren. Marith: "Het was best pittig. Ik dacht dat twee uur genoeg tijd was om alles te doen, maar we kwamen in tijdnood." Zij heeft zich ingeschreven op het ROC Mondriaan voor de opleiding Fastservice.

Lara vond de kookwedstrijd ook een leuke ervaring. "Al zal ik later geen chef worden." Mabel: "De wedstrijd was heel anders dan op school. Zelf brood maken en bakken, sla in reepjes snijden, kip kruiden en bakken en borden mooi opmaken. Ik wil graag de koksopleiding doen en twijfel nog tussen Zadkine en het ROC Mondriaan. Het was een leuke en leerzame wedstrijd en we zijn trots op onze vierde plaats."

Meer berichten