Collectanten gezocht voor Reumafonds

Lansingerland - Het Reumafonds streeft naar een beter leven met reuma voor alle 2 miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door te collecteren of organisator te worden voor de collecteweek van het Reumafonds van 19 tot en met 24 maart helpt u geld op te halen en hun doel te realiseren.

Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Tweederde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Als collectant, wijkhoofd of organisator van de collecteweek bent u van groot belang. Het geld dat u bijeen collecteert gaat voor 100% naar wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen. U kunt u opgeven via https://reumafonds.collecteweb.nl/aanmelden/. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: vrijwilligers@reumafonds.nl.

Meer berichten

Shopbox