Wethouder Simon Fortuyn deelt de eerste verkeersveiligheidsbox uit.
Wethouder Simon Fortuyn deelt de eerste verkeersveiligheidsbox uit.

Verkeersveiligheidsbox voor 30-km woonwijk

Iedereen is het er over eens dat te hard rijden, zeker in een woonwijk, uit den boze is. Toch gebeurt dit nog te vaak. En meestal door de mensen die zélf in die straat wonen of op bezoek gaan. Om hier iets aan te doen, zet de gemeente de verkeersveiligheidsbox in.

Lansingerland - De box kan vanaf 26 februari aangevraagd worden door een bewoner van een 30-km woonwijk. Woont u in zo'n wijk, wordt daar te hard gereden en wilt u een box aanvragen? Stuurt u dan een mail naar info@lansingerland.nl o.v.v. Verkeersveiligheidbox. Deze box wordt gratis aan huis bezorgd. Daarna begint het échte werk: het inzetten van de spullen die in de box zitten. In de box zitten bedrukte veiligheidshesjes en petjes, grote (kliko)stickers, kleine ronde stickers, posters om op te plakken in de wijk, flyers om uit delen in de wijk, kleurplaten en sleutelhangers.

Eén op de drie dodelijke verkeersongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden. In de woonstraten in Lansingerland mag meestal niet harder dan 30 km/uur worden gereden. Bestuurders moeten daarom niet te hard rijden, alert zijn op onverwachte situaties en hierop kunnen anticiperen. Dit is vooral belangrijk voor de veiligheid van de kwetsbare verkeersdeelnemers zoals spelende kinderen, ouderen, fietsers en voetgangers. Zij zijn vaker betrokken bij ernstige ongevallen dan bijvoorbeeld automobilisten.

Meer berichten

Shopbox