De afgelopen weken ontdekte de blauwe man de omgeving van de Rotte.
De afgelopen weken ontdekte de blauwe man de omgeving van de Rotte.

Mysterieuze blauwe man stelt zich voor

De afgelopen weken verscheen op diverse plekken aan de Rotte een man gehuld in een blauw morphsuit. De eerste beelden verschenen bij ondernemenden in Lansingerland, Zuidplas en Rotterdam. Donderdagochtend 22 februari bracht de man een bezoek aan bestuurders Joost Eerdmans (Rotterdam), Jeroen Heuvelink (Lansingerland) en Rik van Woudenberg (Zuidplas).

Lansingerland - Informatie over de Rotte en activiteiten op, aan en nabij de Rotte zijn niet makkelijk te vinden geeft de blauwe man aan: "De informatie stond verspreid, reden voor mij om de Rotte zelf te gaan ontdekken en alles was te doen is van bron tot dam in kaart te brengen".

In drie weken tijd bezocht hij iedere plek. "Ik was verrast door de hoeveelheid aan activiteiten in het gebied en het warme welkom dat ik overal kreeg. Er is zo veel te doen! De natuur is prachtig, zo divers ook. Je kan er uren wandelen of gewoon op een bankje zitten en om je heen kijken. Je spot allerlei vogelsoorten en waterdieren. Zelfs Schotse Hooglanders lopen vrij rond in het gebied". Aan adrenaline ook geen gebrek: "de omgeving leent zich goed voor vele sporten zoals mountainbiken, waterskiën, survivallen, skiën, golf, roeien".
De Rotte heeft een rijke geschiedenis. "Ik was nieuwsgierig naar de oorsprong van de Rotte en de historie. Daarom begon ik mijn ontdekkingstocht bij de bron in Moerkapelle. Vanuit daar via de vele molens en sluizen aan de Rotte kwam ik in de binnenstad met vele historische panden." Het waren drie mooie weken: "Ik ontdekte activiteiten in het gebied waar ik geen weet van had. Het kind in mij kwam naar boven in de ballenbak, bij de bowlingbaan, bij de midgetgolf en de ezels op de kinderboerderij." Van de buitenlucht krijg je trek, dus mocht de blauwe man ook aanschuiven bij bier- en wijnproeverijen, high tea's, barbecues en meer.

De drie bestuurders, samen verantwoordelijk voor de Rotte en Recreatiegebied Rottemeren, zijn trots op de Rotte en de omgeving. Eerdmans: "We zien graag dat bezoekers vaker gebruik maken van de rivier en de omliggende gebieden, dat ze er langer blijven en meer besteden".
Langer blijven is precies wat de mysterieuze man deed: "Alles wat ik heb gedaan staat op een nieuwe website: www.ookditisderotte.nl." De website werd ter plekke gelanceerd door de bestuurders en de blauwe man. "Zo kan iedereen in één oogopslag zien wat er te doen is en net als ik genieten van de Rotte en omgeving."
Op de grote vraag wie ben je nu eigenlijk? geeft de man als antwoord: "wie ik ben is niet relevant, vergeet mij en onthoud Ook dit is de Rotte. Dat is waar het om gaat: de Rotte, de rivier met haar levendige kades en groene natuuroevers, een plek waar je je thuis voelt, een bron van plezier en ontspanning voor iedereen."

Meer berichten

Shopbox