Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt er gestart met de ontwikkeling en realisatie van een duurzame, gasloze nieuwbouwwijk.
Met het ondertekenen van de overeenkomst wordt er gestart met de ontwikkeling en realisatie van een duurzame, gasloze nieuwbouwwijk.

Duurzaam en gasloos op Hordijklocatie

Berkel en Rodenrijs - De gemeente Lansingerland, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Vink Ontwikkeling hebben de anterieure overeenkomst gesloten voor de bouw van een nieuwbouwwijk op het terrein van de voormalige palletfabriek Hordijk. In deze overeenkomst worden alle afspraken op het gebied van onder andere duurzaamheid, financiën en het openbaar gebied vastgelegd.

Als symbolisch cadeau ontving wethouder Jeroen Heuvelink namens de ontwikkelaars een certificaat voor de adoptie van 100 m² tropisch regenwoud. Wethouder Jeroen Heuvelink: "Dit moment markeert een nieuwe manier van gebiedsontwikkeling, duurzaam én gasloos." Het plan bestaat uit de realisatie van circa 120 gasloze woningen van appartementen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en vrijstaande woningen. Als alles volgens plan verloopt, starten de eerste bouwactiviteiten in de tweede helft van 2019.

Op korte termijn organiseren de ontwikkelaars en gemeente daarom wederom een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden. Hier zal informatie worden gegeven over de bestemmingsplanprocedure en de eerste architectonische impressies van de woningen worden getoond. Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen of interesse heeft in het plan, kan zich vrijblijvend aanmelden op west@jajo.com.

Meer berichten

Shopbox