Geassisteerd door studenten van het Albeda ondertekenen Rene Louwerse (links) en Ron Louwerse de uitgangspunten voor de vestiging van het Albeda RTHA College. Foto: Annelies van ’t Hul Fotografie
Geassisteerd door studenten van het Albeda ondertekenen Rene Louwerse (links) en Ron Louwerse de uitgangspunten voor de vestiging van het Albeda RTHA College. Foto: Annelies van ’t Hul Fotografie (Annelies van 't Hul Fotografie)

Start innovatieprogramma

Rotterdam - De gemeente Rotterdam werkt sinds 2015 met de regionale luchthaven Rotterdam The Hague Airport (RTHA) aan de ontwikkeling van een integraal innovatieprogramma: Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA). Deze bestaat uit vier thema's (Entrepreneurial, Energy & Environment, Education, Emergency). Stelt u zich eens voor dat RTHA straks de vertrekplaats is van het allereerste emissievrije passagiersvliegtuig en de plek is waar overheden, bedrijven en kennisinstellingen nauw samenwerken aan duurzame innovaties in de luchtvaartsector.
Het programma dat nú van start gaat is gericht op de luchtvaart van de toekomst. Met als doel innovaties voor mobiliteitsvraagstukken te bevorderen, en zo meer bedrijvigheid en werkgelegenheid in de regio te creëren. In de aankomende vijf jaar richt het programma zich op het lostrekken van €50 miljoen aan publiek-private investeringen, voorziet het in minstens 300 extra arbeidsplaatsen en creëert extra opleidingen en opleidingsplaatsen. Daarnaast draagt het bij aan het internationale, innovatieve imago van de luchthaven en regio. Bovendien wordt een bijdrage geleverd aan de energietransitie en het reduceren van CO2. Hospitality Campus.
Meteen na de presentatie van dit ambitieuze programma in een hangaar op de luchthaven, tekende Rene Louwerse, lid college van bestuur Albeda, en Ron Louwerse, algemeen directeur RTHA, de uitgangspunten voor de vestiging van het Albeda Rotterdam The Hague Airport College. De nieuwbouw zal diverse luchthaven gerelateerde opleidingen van het Albeda huisvesten op de geheel nieuw te ontwikkelen campus op het vliegveld.

Meer berichten

Shopbox