Zwembad De Windas was niet blij met de parkeeroverlast van vorige week. De strook voor invalide-auto's was wel te gebruiken. Foto: GvL.
Zwembad De Windas was niet blij met de parkeeroverlast van vorige week. De strook voor invalide-auto's was wel te gebruiken. Foto: GvL. (Foto: Gerrit van Loon)

Plezier en parkeerexces op kermis

Door Gerrit van Loon

Op het parkeerterrein van zwembad De Windas was het vorige week een dolle boel. De jeugd vermaakte zich op de kermis, maar bezoekers van het zwembad konden moeilijk hun auto kwijt.

Bergschenhoek – Waar de kermis ook neerstrijkt in de maand maart: het levert altijd overlast op. Vorig jaar werd het parkeerterrein op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs niet als ideaal terrein ervaren, omdat bezoekers van sportclubs hun auto slecht kwijt konden. Vorig week was het van woensdag tot en met zaterdag van hetzelfde laken een pak op het terrein van De Windas.

Het zwembadpersoneel waarschuwde van tevoren. "De gemeente heeft besloten om de kermis op het parkeerterrein te zetten. Er is dus veel overlast. Parkeren kan op de rode fietsstrook langs het veld. De invalide parkeerplaatsen blijven beschikbaar. Bij het ondervinden van overlast of schade graag contact opnemen met de gemeente. Wij zijn hier uiteraard ook niet blij mee."

Bijkomend probleem was de feesttent van Concert at the Park. Die stond op het grasveld naast het Zwembad en moest nog worden afgebroken. Een vrachtwagen met zwaar materiaal moest door een trekker uit de zachte grond worden geholpen. De gemeente liet in een reactie op de problemen weten een vergunning te hebben verleend voor het parkeren op de fietsstrook.

Het afsluiten van het fietspad is weer tegen het zere been van vaste zwembadbezoeker Arina Maissan (71). Op haar fiets komt ze naar het Bewegen voor Senioren in De Windas. "Dat ze met een hek auto's tegenhouden snap ik. Maar waarom ook fietsers? Ik ben afgestapt en er langs gelopen, maar regel dan iets voor fietsers." Arina, die zo'n vijftig jaar in Berkel woont, relativeert ook direct het probleem. "Ach, zo erg is het ook niet. Ik zeg ook altijd: leven en laten leven." Personeel van De Windas ondervond er wel veel last van. Een bewoner maakt een grap over de nieuwe locatie van de kermis. "Zo heb je meer vluchtmogelijkheden voor de jeugd als er weer geknokt wordt. De voetbalvelden op Het Hoge Land waren niet leuk meer."

Voor veel verkeersmaatregelen, zoals wegafzettingen, wegomleidingen en het afsluiten van parkeerterreinen ten behoeve van een kermisterrein is een ontheffing nodig, liet de gemeente weten. De afdeling Beheer & Onderhoud gaat over de beschikbaarheid voor het gebruik van betreffende openbare plaats. Wijkagent René Vriendts nam op diverse dagen een kijkje op de kermis. Hij maakte met jongeren een gezellig praatje. Ook de wijkboa's hielden toezicht. Zij kaartten het 'parkeerexces' aan.

Meer berichten