Veerpont vaart weer!

Lansingerland - Na een opknapbeurt tijdens het winterseizoen vaart veerpont 't Verlaat weer op de Rottemeren. Veerpont 't Verlaat is al jaren een begrip en een populaire verschijning op de Rotte. Een oversteek met de pont 't Verlaat, is een leuke afwisseling van een fiets- of wandeltocht. De vrijwillige schippers varen de pont van de steiger aan de Bleiswijkse kant bij het restaurant Meerenbos naar de Zevenhuizer overkant of, als de drukte het toelaat, naar de steiger bij eetcafé de Roerdomp. Voetgangers mét en zonder fiets zijn van harte welkom, de kosten zijn €0,50 per oversteek. De schippers van de pont 't Verlaat staan weer te trappelen om te gaan varen.

De pont vaart dagelijks van zondag 1 april tot en met zondag 3 september tussen 11:00 en 17.30 uur. Bij slecht weer (veel regen, koud) vaart de pont niet. Bij de opstap punten staan borden waarop staat aangegeven of de pont die dag wel of niet vaart. Er is geen vaste dienstregeling. Als u overgezet wilt worden; ga aan boord, vertel de schipper waar u heen wilt en hij zorgt dat u daar met droge voeten komt!

Vrijwilligers varen de pont en zijn zowel schipper als gastheer. Via een dienstrooster werken zij minimaal 4 keer per seizoen. Actieve senioren met een klein vaarbewijs die het leuk vinden om als pontschipper te werken op de Rotte kunnen contact opnemen met Staatsbosbeheer eenheid Rottemeren-Bentwoud door te mailen naar d.vanstegeren@staatsbosbeheer.nl.

De pont is een initiatief van het Recreatieschap Rottemeren. Bijzonder aan de pont is dat het een "Zonnepont" is: de pont heeft elektromotoren en de accu's voor deze motoren worden opgeladen via de zonnepanelen op het dak van de pont.

Meer berichten