Aad van der Zalm: "Ik hoef niet meer te werken en kan al mijn dromen gaan realiseren. Expeditie Robinson is er daar één van.”
Aad van der Zalm: "Ik hoef niet meer te werken en kan al mijn dromen gaan realiseren. Expeditie Robinson is er daar één van.” (Foto: Gerrit van Loon)

Aad: avontuur op onbewoond eiland

Door Gerrit van Loon

Aad van der Zalm (55) uit Berkel en Rodenrijs doet mee met de challenge van tv-programma Expeditie Robinson. Naast Bekende Nederlanders kunnen 'gewone' Nederlanders (en Belgen) meedingen voor deelname. Maar zo gewoon is Aadje niet.

Berkel en Rodenrijs - Via filmpjes moeten de niet bekende mensen stemmen winnen. Hoe opvallender, hoe meer kans. Een filmpje mag niet langer dan 2 minuten duren en daar houdt Aad zich met 47 seconden op YouTube makkelijk aan. Zittend in een boom spoort hij vooral mensen uit zijn omgeving in Lansingerland en Zoetermeer aan om op hem te stemmen. "Goeiedag. Ik heb een raadsel voor jullie", begint Aad. "Stel dat er 30 deelnemers zijn aan Expeditie Robinson. Daarvan zijn er 20 Bekende Nederlanders. Die tellen we even niet mee. Er zijn dus tien onbekende Nederlanders. Ik ben er daar één van. Hoe groot is de kans dat ik ga winnen?"

Hij geeft kijkers drie opties. "Is die kans 50, 75 of 100%? U mag kiezen, maar stem eerst op mij. Kunnen we later zien wie gelijk had. Doei." Aad van der Zwam benoemt zijn sterke punten. In het dagelijkse leven is hij eigenaar van uitzendorganisatie Werktalent. "Ik heb mensenkennis, ondernemerschap, bezit sportiviteit en doorzettingsvermogen."

Kandidaten voor Expeditie Robinson moeten een serie filmpjes waarop hun skills te zien zijn maken. Skills die ze zeker nodig hebben om mee te kunnen doen aan Expeditie Robinson 2018. Een goed vuurtje maken zonder gebruik te maken van aanstekers, lucifers, aanmaakblokjes, batterijen, staalwol of vergrootglazen bijvoorbeeld. Tijdens het maken van het vuur moesten ze de kijker vertellen wat ze precies aan het doen zijn en waarom ze de geschikte kandidaat zijn.

Thuisfront

Aad hoeft een avontuur voor zijn thuisfront niet te laten. Hij is nog steeds getrouwd met dezelfde vrouw, heeft twee volwassen dochters van 27 en 24 jaar. "Ik ben als eigenaar van Werktalent 16 jaar geleden alleen begonnen. Nu zijn er 20 vestigingen en 90 interne medewerkers. Sinds 2 jaar is er een algemeen directeur. Ik hoef dus niet meer te werken en ik kan al mijn dromen gaan realiseren. Expeditie Robinson is er daar één van."

Echte avonturier

Waarom ik mee wil doen? "Ik heb jaren lopen buffelen en twintig jaar naar dat programma lopen kijken. En op een mooi eiland vertoeven wilde ik natuurlijk ook wel. Nu is er de kans om een maand lang daar te vertoeven. Geen email, geen telefoon. Een jongensdroom. Dit is wat ik wil doen."

Van der Zalm is een echte avonturier en stond in zijn leven al op neuzen van dolfijnen en waste olifanten in de buurt van Hiriwadunna in Sri Lanka.

Meer berichten