De familie van Gerard Rietveld en twee medewerkers van Stichting Ambulance Wens in Vlissingen. Bij de Sluis werd genoten van de koffie.
De familie van Gerard Rietveld en twee medewerkers van Stichting Ambulance Wens in Vlissingen. Bij de Sluis werd genoten van de koffie. (Foto: Gerrit van Loon)

Nog een visje gegeten in Vlissingen

Gerard Rietveld (74) uit Rotterdam die verblijft in Hospice Lansingerland werd vorige week naar de boulevard in Vlissingen gereden met een ambulance. Samen met zijn familie genoot hij van de grote schepen en een visje. Met dank aan Stichting Ambulance Wens.

Bergschenhoek – In colonne trokken Gerard, zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen, en hond Sjors van dochter Monique Rietveld richting Zeeland. "De provincie waar mijn ouders graag kwamen om te fietsen en er op de camping stonden. Ze zijn gek op het strand en de Zeeuwse kust. Bij mijn vader werd in januari een hersentumor geconstateerd. Na de operatie in het Erasmus MC ging het aanvankelijk weer beter met hem. Na Pasen verslechterde de situatie. Het hospice wees ons op de Stichting Ambulance Wens. Van hun bestaan wisten wij niet af. Met hun hulp hebben wij er een gezellige, positieve dag van gemaakt. Zij verdienen een superpluim", vertelt Monique Rietveld.

Stichting Ambulance Wens Nederland heeft een groep van circa 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten. Met speciale daarvoor ontwikkelde ambulances worden de mensen gereden naar de locaties van hun wensen. Dat gebeurt helemaal kosteloos.

Rotterdammer Gerard Rietveld zat vroeger met zijn broer in de steigerbouw en stapte over naar de politie waar hij arrestantenbewaarder werd aan het Haagse Veer. Zijn vrouw werkte voor de gemeente. Een periode van anderhalf jaar was Gerard ook verkeershandhaver. "Mijn vader is een positief ingestelde man. Hij geniet van elk moment met zijn familie. We zagen het niet als een laatste ding. Zo zaten we er niet in. Natuurlijk weet je dat er waarschijnlijk geen herhaling meer komt. We weten dat het eindig is. Op 8 mei hoopt mijn vader 75 jaar te worden. Daar kijken we naar uit", vertelt Monique die in Bleiswijk woont.

Het gezinnetje Rietveld groeide in harmonie op in Rotterdam. De moeder van Monique en zus Sandra woont nog in Ommoord, maar vertoeft veel in Hospice Lansingerland. Vorig week werd Gerard verrast met een geweldige dag. "Na een hapje bij de Sluis in Vlissingen zijn we doorgereden naar Zoutelande, omdat mijn ouders daar vroeger al kwamen. We hebben er kibbeling gegeten en zijn daarna doorgereden naar Domburg."

Bijgeslapen

"Daar hebben we het bed van mijn vader voor het raam van de strandtent gezet met uitzicht op zee. s' Avonds was hij helemaal kapot.

De volgende dag heeft hij veel bijgeslapen. Moe maar voldaan."

Meer berichten