Een van de bijzondere kunstwerken die te bewonderen is bij Atelier/Artotheek Overdevest.
Een van de bijzondere kunstwerken die te bewonderen is bij Atelier/Artotheek Overdevest.

Topniveau in voorjaarsexpositie

Deze keer heeft Arno Overdevest slechts twee 'secondanten' bij de voorjaarsexpositie opgetrommeld. Van 5 t/m 21 mei exposeren naast Overdevest Piet van der Burg en StanHill in Atelier/Artotheek Overdevest in Berkel en Rodenrijs.

Berkel en Rodenrijs - Tientallen jaren ervaring op internationaal topniveau hebben Piet van der Burg ertoe gebracht zijn grenzen te verleggen. Na meerdere kampioenschappen bloemsierkunst op zijn naam te hebben geschreven, heeft hij zich verder bekwaamd op het gebied van blijvende decoraties. Oude theeplanten, bijzondere houtsoorten, metalen en andere producten van de natuur zijn het fundament voor objecten met innoverende en baanbrekende vormen. "Ik zie het als een uitdaging het vormenspel uit de natuur zo te accentueren dat er een kunstzinnige nieuwe vorm ontstaat," vertelt Piet. De tuin van het atelier is ook deze keer 'aangekleed' door Piet.

StanHill is een veelzijdig kunstenaar. Naast het maken van kleurrijke schilderijen en dito sculpturen, is hij eveneens programmamaker, tv-regisseur, grafisch ontwerper en beeldhouwer. Stanhill: "Maar die uitingen van mijn creatieve gevoelens zijn anders dan wanneer ik me opsluit in mijn atelier en als schilder aan de slag ga". Dit atelier staat nu ter discussie bij de lokale overheid. Mag hij er blijven of wordt het straks een onderdeel van een groot bedrijvenpark in Bleiswijk? Stan laat zich voor zijn gevleugelde sculpturen inspireren door de duif. Hoe mooi sluit dit aan bij een van de thema's van Overdevest! Evenzo geldt dat voor zijn talrijke hertensculpturen.

Overdevest hangt nu eens geen thema aan deze mei expo, maar doet dat dit jaar in november. Desondanks laat hij nieuw werk uit 'oude' thema's zien, met name uit het thema Wild (herten en reeën). Maar ook de Kuddedieren, Cockomania, Varkens, Klaprozen, Paddo's, Vogels, Boten, en Rotterdam zijn te zien. Zijn werk is expressief en kleurrijk en is zowel te huur als te koop. Naast zijn schilderwerk, toont Overdevest ook enkele van zijn museumstukken, verzonnen, gevonden en gemaakt in Frankrijk.

Meer berichten