Leden van de commissie samen met de aannemer bij de eerste paal voor de kapel.
Leden van de commissie samen met de aannemer bij de eerste paal voor de kapel.

Wens gaat in vervulling met bouw Mariakapel

Door het aanbrengen van drie heipalen is afgelopen week de bouw gestart van de Mariakapel op de begraafplaats van de R.K. kerk in Berkel. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van parochianen in vervulling. Het wordt straks een plek, waar men na een bezoek aan een dierbare overledene stilte kan vinden, kan bidden of een kaarsje op kan steken bij Maria.

Berkel en Rodenrijs - Aan de voorbereiding is de afgelopen twee jaar intensief gewerkt door een speciale commissie van parochianen. Na een brede oriëntatie en in overleg met het bisdom is een eigentijds ontwerp gekozen voor de kapel, passend op de begraafplaats. Architect Minke Oosterlaan heeft de verdere vormgeving uitgewerkt. De bouw wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van parochianen, die het project een warm hart toedragen.

Mariaplechtigheden
Op zondag 20 mei vinden bij de kerk twee Mariaplechtigheden plaats. Na de misviering van 11.00 uur wordt rond 12.15 uur in de pastorietuin eerst een Mariabeeld onthuld en gezegend. Het bijna 100 jaar oude beeld is onlangs geheel belangeloos gerestaureerd door kunstenaar Stan Hill en wordt teruggeplaatst in de tuin naast de kerk. Aansluitend gaat men in processie naar de begraafplaats voor de zegening van de bouwplaats voor de Mariakapel.

Meer berichten