Bloemen voor moeders

Voor vier moeders uit Rotterdam en Lansingerland kon Moederdag niet meer stuk. Zij werden vorige week woensdag verrast met een mooie orchidee en een persoonlijke rondleiding door de duurzame kas van Stolk Flora in Bleiswijk. Ondernemer Jan Stolk liet de gelukkige moeders zien hoe hij met zijn bedrijf invulling geeft aan het motto 'Your natural orchid'. Een vrolijk moment om de moeders in het zonnetje te zetten.

Bleiswijk - Zo dicht mogelijk bij de natuur telen: dat is het devies bij Stolk Flora. Zo kregen de moeders te zien hoe het bedrijf in plaats van chemische gewasbeschermingsmiddelen – die schadelijk kunnen zijn voor bijen – kiest voor biologische beschermers en natuurlijke middelen, zoals natuurlijke vijanden, etherische oliën en vitaal water. Door de inzet van nuttige bacteriën en schimmels krijgen planten bovendien sterkere wortels en zijn ze minder vatbaar voor ziekten en plagen. Om het energieverbruik laag te houden, maakt Stolk gebruik van warmte- en koudeopslag.

De Moederdagactie is een gezamenlijk initiatief van branchevereniging LTO Glaskracht Nederland en diverse orchideeënkwekers op verschillende plekken in het land. Via Facebook gaven veel mensen hun moeder op voor de Moederdagverrassing, bijvoorbeeld omdat ze altijd voor hen klaarstaat of om haar op te vrolijken na een moeilijke periode. Foto: Fotostudio Gerard-Jan Vlekke/LTO Glaskracht Nederland.

Meer berichten