Je waant je echt in Spanje toch? Maar dit zwembad en houten gastenverblijf staan toch echt aan de Oosteindseweg in Bergschenhoek.
Je waant je echt in Spanje toch? Maar dit zwembad en houten gastenverblijf staan toch echt aan de Oosteindseweg in Bergschenhoek. (Foto: Gerrit van Loon)

Hier vakantie vieren? Het kan echt.

Door Gerrit van Loon 

Met de komst van een camping en nieuwe Bed & Breakfast in Bergschenhoek stijgen de mogelijkheden om in Lansingerland te blijven overnachten. Deze krant stipt twee mooie vakantieplekjes in eigen gemeente aan. "Met die koeien en bosrand op de achtergrond is het net de Veluwe."

Lansingerland – "Er staat wel een straffe wind, niet?", zegt de Belgische kampeerster aan de Hoeksekade tegen boer Peter Gille. Die doet een rondje langs de huidige zes plaatsen op zijn kleinschalige camping naast Boerderij Lansingerland. Er staan Zwitsers, Belgen en Nederlanders. Op 20 april ging de camping voor het eerst open. "Eigenlijk wilde ik er vorig jaar al aan beginnen, maar om in het weiland elektra te krijgen was nog een heel gedoe. Dat moest vanaf de weg komen. Dit jaar zijn we rustig begonnen en het loopt al boven verwachting", aldus Gille. In de winter wil hij zijn camping uitbreiden naar 12 plaatsen. Hij gaat weggetjes en groenbeschuttingen aanleggen.

"Wij zijn zelf fervente kampeerders en gaan vaak naar Zuid-Frankrijk of Italië. Dan kijk je met andere ogen naar een camping. De top drie van meest bezochte plaatsen in Nederland zijn Amsterdam, Delft en Gouda. Wij zitten in Bergschenhoek precies tussen de laatste twee in en aangrenzend Rotterdam –waar je weinig campings hebt- is hot. Onze camping zit aan plezierrivier de Rotte. Je kunt hier met een kano het water op. Wat mij opvalt is dat veel mensen mij altijd vragen hoe het met de camping is. Alsof dat de heilige graal is binnen Boerderij Lansingerland." Het kampeerseizoen op de nieuwe camping loopt tot eind oktober.

Een vakantiegevoel ervaren kan ook in de Bed & Breakfast van Mariëlle de Leede aan de Oosteindseweg. Waar in Het Polderhuis een nieuwe B&B komt, is zij al jaren gastvrouw van een mooi verblijf waar gasten wakker worden met een helderblauw zwembad voor hun neus. "Onze gasten weten de mooie tuin met veel groen en het heerlijke zwembad goed te waarderen. De omgeving is ook belangrijk. Zakelijke gasten kunnen zonder file op werk of afspraken komen, toeristische gasten bezoeken graag Rotterdam, Delft, Den Haag of één van de stranden in de omgeving. Of maken een wandeling bij de Rottemeren. Fietsen in de omgeving of een bezoek aan Sauna Elysium is populair," aldus De Leede.

Minivakantie

"Omdat gasten veel privacy hebben in hun kamer, rustig kunnen ontbijten op allerlei tijdstippen en overal in de tuin kunnen zitten hebben ze vaak echt het idee van een mini-vakantie." Ze helpt gasten met routekaarten, folders en advies over bezienswaardigheden en door vakantie-Lansingerland heen.

Meer berichten