De opening van het labyrint. Foto: Leefbaar 3B.
De opening van het labyrint. Foto: Leefbaar 3B. (Foto: Leefbaar 3B)

Labyrint in Annie MG Schmidtpark geopend

Bergschenhoek - In de raad van 31 oktober 2017 heeft de gemeenteraad van Lansingerland besloten een burgerinitiatief over de aanleg van het Labyrint mede te financieren. De initiatiefnemer van het Labyrint, de heer Koos Zijlstra, gaf aan dat een labyrint geen doolhof is om in te verdwalen, maar een weg die de wandelaar kan verbazen. Een labyrint van lijnen op de grond, dat groot en klein uitnodigt speels of serieus dit pad te volgen en aanzet tot nadenken. Niets voor niets geldt nu dan ook het motto: "Geef Lansingerlanders te denken".

De gemeenteraad vindt het initiatief om een labyrint in het Annie M.G. Schmidtpark te realiseren creatief en sympathiek. Het spirituele, bezinnende element heeft de raad aangesproken. Samen met John Luyt en Aad Barnhoorn heeft de heer Koos Zijlstra het resterende geld via crowdfunding bij elkaar gebracht en is het plan gerealiseerd en zaterdagochtend geopend door burgemeester Pieter van de Stadt. Dansschool Gymspot uit Bergschenhoek gaf met een kinderdansgroep een korte dansvoorstelling in het labyrint. Het Labyrint ligt naast de "Tuin van Floddertje" in het Annie MG Schmidtpark.

De gemeenteraad heeft voor vier burgerinitiatieven in oktober 2017 geld beschikbaar gesteld. Het Zangfietspad en het Labyrint zijn nu gerealiseerd. De crowdfunding voor herbouw van Tol 't Meerhek is in volle gang en ook bij LansingerZon worden grote stappen voorwaarts gemaakt.

Meer berichten