Nikki (6) wijst haar vader Dennis aan hoe ze haar vlecht wil hebben. Kapster Patricia kijkt lachend toe. Foto: Gerrit van Loon
Nikki (6) wijst haar vader Dennis aan hoe ze haar vlecht wil hebben. Kapster Patricia kijkt lachend toe. Foto: Gerrit van Loon (Foto: )

Een bijzonder cadeau voor Vaderdag

Gerrit van Loon

Op zondag 17 juni worden vaders in het zonnetje gezet. De Berkelse HaarSalon van Patricia in t' Veen heeft een wel heel bijzonder cadeau. Vaders kunnen een workshop vlechten krijgen met daarbij een koud biertje. "De meiden optutten wordt door alle echtscheidingen steeds meer een mannending."

Berkel en Rodenrijs – Kapster Patricia in 't Veen (27) zit met haar HaarSalon nog maar net in de Wilhelminastraat in Berkel. Voorheen werkte ze voor zichzelf in Pijnacker. Het kappersvak oefent ze al vanaf haar 17e jaar uit. Vandaar dat ze ook elke vernieuwing op de voet volgt. Enthousiast reageerde ze op een oproep van een Bleiswijkse moeder die een opvallend Vaderdagcadeau zocht. De Bleiswijkse was op zoek naar een workshop vlechten en bier voor haar vriend, omdat zij en haar dochter hem dat graag cadeau doen voor Vaderdag.

"Je ziet het steeds meer", zegt In 't Veen. "Door scheidingen moeten ook de mannen hun dochtertjes helpen bij de make-up en de haren doen. En dan nog krijgen de meiden op school het commentaar: je vader heeft zeker je haar gedaan. Ook door de samengestelde gezinnen komt het voor dat papa's tegenwoordig alles moeten kunnen. Dan kun je de mannen het vlechten het beste gewoon aanleren. Met een biertje en bitterbal erbij. Het zo aangenaam mogelijk maken."

'Een staart al mooi'

Dennis Desserjer (33) uit Berkel en Rodenrijs moet er aan geloven. Zijn dochtertje Nikki (6) krijgt van hem een vlecht. Kapster Patricia kijkt nauwlettend toe. "Hiervoor deed ik het nooit. Eerlijk is eerlijk, dit is meer een vrouwending. Mijn vriendin doet het haar van onze dochter gewoonlijk. Als ik een staart bij Nikki legde, vond ik dat al mooi zat. Dit is nog een stukje moeilijker", vertelt Desserjer, die met een slok bier zich wat moed indrinkt.

Na 1 avond invlechten

De workshop Vlechten en Bier kan door vier mannen tegelijkertijd worden gevolgd. "Na één avond kunnen ze invlechten", belooft Patricia in 't Veen. "Iedereen kan dit na een paar uurtjes." Dennis Desserjer is nog niet overtuigd. Hij worstelt nog met de slierten haar van zijn dochtertje. Op de vraag wie het beter kan: mamma of papa?, geeft Nikki snel antwoord. "Mamma."

Flink oefenen

Dennis lacht. "Het is inderdaad moeilijker dan ik dacht. Welke slag maak je? Toch kan ik het vrienden aanraden. Maar om er nu eerder voor uit je bed te komen in de ochtend en je dochtertje tip top ermee naar school te kunnen laten gaan, is ook zo wat. Eerst maar eens flink oefenen. En daar een lekker biertje bij drinken. Proost."

Meer berichten