Actie tegen autodiefstal

Lansingerland - Een gestolen auto is ontzettend vervelend. Om de kans op diefstal te verkleinen kunt u uw kenteken in de ruiten van uw auto laten graveren. Om diefstal en verlies van kentekenplaten tegen te gaan, kunt u deze laten vastzetten met popnagels. Tijdens een gratis actie worden uw autoruiten gegraveerd en uw kentekenplaten vastgezet. Er zijn medewerkers van de politie, de gemeente en vrijwilligers van Buurttoezicht Lansingerland aanwezig om u te informeren over veiligheid en het geven van preventietips. Voor de kinderen staat er een leuk springkussen klaar.

Op afspraak

De actie is alleen op afspraak en er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wacht niet te lang en maak snel telefonisch een afspraak! Het graveren van de autoruiten en het vastzetten van de kentekenplaten neemt ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag.
- Zaterdag 23 juni tussen 09.00 en 14.00 uur bij De Haan, Chr. Huygensstraat 12 Bleiswijk, 010-5216655
- Zaterdag 30 juni tussen 09.00 en 14.00 uur bij De Rooy, Warmoeziersweg 14 Bergschenhoek, 010-5212166
Uw kenteken hoort specifiek bij uw auto. Voor criminelen is het een stuk onaantrekkelijker om een auto te stelen, waarbij het kenteken in de ruiten is gegraveerd. Het vervangen van de ruiten is namelijk zeer kostbaar wat het doorverkopen van de auto moeilijk maakt. Daarnaast vergroot het graveren de kans dat uw auto teruggevonden wordt.
Kentekenplaten worden met regelmaat gestolen. Criminelen maken graag gebruik van uw kentekenplaten voor het plegen van criminele activiteiten zoals bijvoorbeeld ramkraken en benzinediefstallen. Diefstal of verlies van uw kentekenplaten levert u een hoop rompslomp op, waaronder het doen van aangifte.

Meer berichten