Een van de talenten is Kate van Mazijk. In totaal zijn vijftien Lansingerlandse talenten genomineerd voor de titel Sporttalent of Cultuurtalent van het jaar. Foto: Piet_van_Es
Een van de talenten is Kate van Mazijk. In totaal zijn vijftien Lansingerlandse talenten genomineerd voor de titel Sporttalent of Cultuurtalent van het jaar. Foto: Piet_van_Es (Foto: Piet_van_Es)

Stem op uw favoriete talent!

Door de redactie

De nominaties voor Sporttalent en Cultuurtalent van het Jaar zijn bekend! Voor de publieksprijs kunt u stemmen op uw favoriet. Op 5 juli worden tijdens het Talentenbal de winnaars bekend gemaakt!

Lansingerland - Wie zijn deze jonge kanjers? We zetten de genomineerden op een rij.

Sporttalenten

Dean van Steenbergen (7) is een natuurtalent met honkbal. Zijn droom is om college in Amerika te volgen en in de major league Baseball terecht te komen.
Nikita Feijtel (11) haalt vele medailles in het schoonspringen. Ze is tweede geworden in de breedte sport competitie heeft goud gehaald op het NK-B en is regiokampioen.
Het jeugdteam 1 tafeltennisvereniging TOGB bestaat uit Leroy Heemskerk (14), Milo de Boek (12) en Jonathan Claus (13). Zij hebben zich in 2017 geplaatst bij de beste 8 jeugdteams t/m 18 jaar van Nederland. Milo en Jonathan behoren tot de top 10 van Nederland in hun leeftijdscategorie. Leroy werd in 2017 tweede bij het Nederlands kampioenschap tafeltennis.

Joep Breedveld (11) behaalt mooie resultaten in karten. Joep haalde in één jaar tijd wel 20x het podium, waarvan meer dan de helft als nummer 1!
Tom Brugman (16) heeft tot zijn tiende bij Sparta gespeeld. Sinds zijn 12e speelt hij bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij traint iedere dag en wil speler worden in Feyenoord 1.
Kayleigh de Geus (16) is een kyokushin karatetalent en heeft de diamond cup met een diamant als prijs en de spiritprijs gewonnen.
Thijmen Batens (14) golft wedstrijden door het hele land en een aantal keer per jaar in
het buitenland. Thijmen heeft een handicap van 5.7 en heeft van de NOC*NSF een beloftestatus gekregen.
Elijah (13), Jonathan (10), Mishael (9) en Blessing (8) Landveld - uit één gezin - hebben zaterdag 5 mei 2018 alle vier een podiumplaats veroverd op een groot Europees karatekampioenschap "De Beker der Kempen" waaraan 352 vechters van 52 dojo's uit 7 landen meededen.
Zwemtalent Jade Geurts (13) mag op het NJJK mag uitkomen, en staat momenteel 3e van Nederland op haar favoriete afstand, de 200m schoolslag.
Jade van der Maas (12) is met de Nederlandse zwemkampioenschappen Junioren korte baan 2017 op twee afstanden (50 rug en 200 vlinder) Nederlands kampioen geworden.
Kate van Mazijk (9) wil graag de top bereiken in het kunstschaatstijden. Ze doet aan diverse landelijke wedstrijden mee en staat regelmatig op het podium.

Cultuurtalenten

Roos van Schoonhoven (11) jaar Roos heeft op zeer jonge leeftijd een zeer hoog niveau bereikt op de sopraan-saxofoon. Ook in het samenspel (orkest) is zij van de buiten-categorie.
Gijs Hoogendoorn (14) geeft bij Jay's Place pianoles. Maar zijn echte grote talent is zijn zangstem, daar legt hij zoveel emotie in dat bij uitvoeringen de zaal stil valt.

Jamila van Brakel (10) is een talent in zingen en gitaarspelen. Muziek is dan ook haar grote liefde.
Saartje Langstraat (17) is super creatief; danst, schildert, tekent en heeft een heel eigen stijl. Die eigen stijl is ook te zien aan haar kleding.

Stemmen

De afgelopen weken konden verenigingen en inwoners van Lansingerland jongeren tot en met 17 jaar die wonen in Lansingerland aanmelden als talent. Er zijn in totaal elf sporttalenten en vier cultuurtalenten genomineerd. Voor de publieksprijs kunnen inwoners van Lansingerland stemmen tot maandag 25 juni 12.00 uur op www.lansingerland.nl/talent
De talenten met de meeste stemmen winnen de titel Sporttalent of Cultuurtalent van het Jaar! Op 5 juli worden tijdens het Talentenbal de winnaars bekend gemaakt.

Meer berichten