Binnen de Samenloop voor Hoop is ook een jeugdloop ingepland, zoals dat in andere steden of gemeentes dat ook het geval is.
Binnen de Samenloop voor Hoop is ook een jeugdloop ingepland, zoals dat in andere steden of gemeentes dat ook het geval is. (Foto: )

Nieuwe estafetteloop in Lansingerland

Gerrit van Loon

Één dezer dagen krijgt voorzitter Leon Erwich uit Bleiswijk uitsluitsel wanneer volgend jaar de Samenloop voor Hoop Lansingerland van start gaat. De verwachting is in september 2019. Achter de schermen is de organisatie al druk aan het werven. Afgelopen weekend werd ter inspiratie dezelfde loop in Delft bezocht.

Lansingerland - Samenloop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette waarin lopers en publiek samen stil staan bij kanker, maar daarbij het leven vieren. De twee vrouwen, Karin Rijgersberg-Verbree en Carla Starrenburg, die ook de Walk4theRoses organiseerden in Lansingerland startten dit nieuwe project. In andere steden en plaatsen bestaat de Samenloop voor Hoop al langer. Afgelopen maand vond in Alphen aan den Rijn alweer de 200ste Samenloop plaats.

De organisatie in Lansingerland wil het 24 uur wandelen op een parcours en in estafettevorm houden in september 2019, aansluitend bij de landelijke Samenloop. Voor de locatie hebben ze het evenemententerrein bij De Windas op het oog. De gemeente denkt goed mee met de vele vrijwilligers die zich nu al hebben aangemeld.


"We hebben gelukkig nog een jaar te gaan, maar voor je het weet is het september 2019 en lopen er gewoon ontzettend veel mensen in Lansingerland de Samenloop voor Hoop. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we een vrijwilligerscommissie gevormd. De voorbereiding kan beginnen. Een zoektocht naar sponsoring, entertainment, wandelteams en vele handjes voor de 24 uur zelf. De opbrengst van deze sponsor-wandel-estafette is voor KWF Kankerbestrijding", aldus coördinator teamwerving Karin Rijgersberg.

Indrukwekkend

De eerste sponsor is met Werner Uitvaart aan de Peppeldreef in Bleiswijk al gevonden. Volgens de organisatie is het belangrijk doel van dit evenement het samen beleven, meeleven en doorleven. "Met elkaar staan we stil bij kanker, maar we vieren ook het leven. De openheid en eensgezindheid van dit evenement maken dat het niemand onberoerd laat. De wandelteams bepalen voor een belangrijk deel de sfeer en ook de opbrengst van de SamenLoop voor Hoop Lansingerland. Elk team zorgt in de aanloop naar het evenement voor verschillende acties. Met die acties hopen we een groot bedrag bij elkaar te krijgen wat KWF in kan zetten bij wetenschappelijke onderzoeken, voorlichting en patiëntbegeleiding. De Lichtjesavond tijdens de loop is zeer indrukwekkend."

Vrijwilligers zijn nodig voor de opbouw, uitzetten parcours en kaarszakken, schoonhouden van toiletten, begeleiding eregasten, EHBO, ordebewaking, begeleiding kinderactiviteiten, geld tellen en het opruimen en afbreken, somt Karin op.

Meer berichten