De maquette van het plan. Foto: Leefbaar 3B
De maquette van het plan. Foto: Leefbaar 3B (Foto: Leefbaar 3B)

Woningbouw bij station?

Komt er woningbouw bij het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer? Tot nu zijn er plannen om kantoren/bedrijven te bouwen in combinatie met een recreatiebedrijf zoals Adventure World. Inmiddels wordt er ook gekeken naar mogelijke woningbouw rondom het station.

Lansingerland -Het station ligt in Lansingerland op de grens met Zoetermeer en is op dit moment in aanbouw. Op 9 december wordt het station geopend. De ontwikkeling van het station en het gebied rond het station wordt gezamenlijk gedaan door de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer.

De nieuwe ontwikkelingen zijn, dat nu ook gekeken wordt naar stedelijke woningbouw rond het nieuwe station. Stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten hebben raadsleden in Lansingerland een mogelijke plan voorgelegd. Aan de Zoetermeerse raadsleden wordt het eerste idee over de mogelijke woningbouwlocatie komende week gepresenteerd.

Er is een maquette van het plan gemaakt (zie foto). Er is te zien dat de oostzijde van het nieuwe station en ten noorden en zuiden van de A12 een woonwijk is gesitueerd met ook hoogbouw tot zo'n 70 meter, maar ook veel groen en mogelijkheden voor Adventure World en een groot manifestatieterrein. De toekomst zal uitwijzen welke kant het opgaat met het gebied rond het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer.

Meer berichten