Tom Brugman en Saartje Langstraat worden gehuldigd als sport- en cultuurtalent van Lansingerland. Foto Kees van Rongen
Tom Brugman en Saartje Langstraat worden gehuldigd als sport- en cultuurtalent van Lansingerland. Foto Kees van Rongen (Foto: Kees van Rongen)

Creatieve en sportieve talenten

Kees van Rongen

Elf sporttalenten en vier cultuurtalenten waren genomineerd voor Talent van Lansingerland. Afgelopen donderdag vond in het gemeentehuis het Talentenbal plaats.

Lansingerland - De afgelopen weken konden Lansingerlanders stemmen op hun favoriet. "Door een fout in het computersysteem is de verkiezing door de publieksjury helaas vervallen," verklaarde wethouder Ankie van Tatenhove. "Gelukkig is er ook de vakjury." De vakjury kwam tot een unaniem oordeel: Saartje Langstraat is Cultuurtalent en Tom Brugman Sporttalent van Lansingerland.

Saartje (17) showde haar zelf ontworpen kimono. Zij maakt haar eigen kleding, maar is daarnaast op velerlei gebied talentvol. "Ik deed aan ballet, maar dans nu vooral op allerlei muziek. Daarnaast schilder en teken ik veel. Na mijn vwo ga ik misschien iets in de mode doen, maar het borrelt van ideeën in mij."

Voor Tom Brugman (16) werd spontaan het clublied van Feyenoord ingezet. En dat is niet voor niets: "Ik leerde het voetballen bij Sparta. Op m'n tiende werd ik gescout door Feyenoord. Daar zit ik nu op de dagopleiding, waarbij de school, havo, wordt aangepast aan het dagelijkse trainingsschema. Ik heb één doel: spelen in Feyenoord 1."

Alle genomineerden ontvingen van wethouder Van Tatenhove een medaille, oorkonde en cadeautje. Roos van Schoonhoven (11) is een van de cultuurtalenten. Zij heeft een zeer hoog niveau op de sopraan-saxofoon bereikt. Gijs Hoogendoorn (14) treedt al geregeld in zalen op als solozanger. Daarnaast volgt hij pianoles. Jamila van Brakel (10) koos voor gitaar en zingt er graag bij.

Dean van Steenbergen (7) wordt al als een honkbaltalent gezien. "Ik wil later naar een college in Amerika en daar honkbal spelen." Nikita Feijtel (11) is een ster bij het schoonspringen. "Sport staat bij mij op nummer 1." Het jeugdteam van tafeltennisvereniging TOGB bestaande uit Leroy Heemskerk (14) Milo de Boer (12) en Jonathan Claus (13) is Nederlands kampioen. In hun leeftijdscategorie behaalden zij individueel nationale en internationale titels. Joep Breedveld (11) is een talentvolle karter. "Mijn vader sleutelt aan mijn kart en mijn moeder is mijn grootste supporter. Voorlopig blijf ik karten. Wellicht ga ik later naar de Formule 1." Kaleigh de Geus (16) wil wereldkampioen kickboksen worden: "Ik won al de Diamond Cup." Thijmen Batens (14) is een talentvolle golfer met een handicap van 5,7. "Ik wil de beste golfer van de wereld worden." Elijah (13), Jonathan (10), Mishael (9) en Blessing (8) van de familie Landveld veroverden alle vier een podiumplaats op EK karate. Jade Geurts (13) werd door De Watervogels genomineerd. "Mijn favoriete afstand is 200 meter schoolslag." Jade van der Maas (12) werd al Nederlands kampioen op twee afstanden 50 meter rugslag en 200 meter vlinderslag. Kate van Mazijk (9) is kunstschaatsrijdster: "Ik wil ooit naar de Olympische Spelen."

Meer berichten