Gouden Podium wordt werkelijkheid

Westpolder Bolwerk in Berkel en Rodenrijs krijgt 180 woningen erbij tijdens de derde fase. Donderdag 12 juli ondertekenen wethouder Albert Abee en J. Nieuwstraten en L. Reijnen van Ontwikkelingscombinatie Westpolder/Bolwerk CV (OCW) de realisatieovereenkomst voor deelplan 7, fase 3 in Westpolder Bolwerk. Dit deelplan wordt ook het Gouden Podium genoemd.

Lansingerland - Het Gouden Podium ligt in Bolwerk, ten noorden van de Oudelandselaan en rondom de bestaande woningen aan de voormalige Industrieweg en Veilingweg en nabij het IKC De Gouden Griffel en de vmbo-school Berkroden. Fase 3 ligt voor het grootste deel langs het spoor en op de oude locatie van Koppert Biological Systems.
In deze derde fase zijn 180 woningen opgenomen en is een mix van twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen, waarvan 27 huurwoningen in het middel dure segment.

Voor een deel van de woningen is een omgevingsvergunning aangevraagd en zijn de werkzaamheden voor het voorbelasten en bouwrijp maken reeds gestart. Voor circa 100 woningen is nog geen omgevingsvergunning aangevraagd. Dit betekent dat deze woningen gasloos gebouwd worden, omdat de aanvraag na 1 juli plaatsvindt.

Typisch Hollandse bouwstijl
De woningen worden gebouwd in de typisch Hollandse stijl. Met karakteristieke pannendaken, mooie detaillering en kwalitatief hoogwaardige materialen. Gevels met oranje/bruine baksteen, worden afgewisseld door wit gekeimde gevels, waardoor een afwisselend straatbeeld ontstaat. Om het groene karakter van de wijk nog eens extra te versterken en een natuurlijke scheiding tussen openbare ruimte en privégebied te markeren, krijgen de woningen een bloesemboom of groene haag in de voortuin.

Vinex-locatie
De gemeente Lansingerland en OCW ontwikkelen en realiseren de VINEX-locatie Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs. Deze ontwikkeling is gebaseerd op de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) die op 22 mei 2003 is gesloten. In de SOK is staat dat de partijen per deelplan een realisatie-overeenkomst (ROK) sluiten. De ROK staat de gehele ontwikkeling en realisatie van het betreffende deelplan. Eind 2016 heeft het college een Allonge (aanvullende afspraken) op de SOK ondertekend. Hierin is onder andere opgenomen dat voor circa 200 woningen aan realisatieovereenkomsten worden ondertekend.

Meer berichten