Foto:

Stap voor toekomst scouting

Onlangs hebben Scouting Olave St. Clair en het Parochiebestuur van Christus Koning een belangrijke stap gezet naar een nieuwe toekomst. Met hun handtekening bij de notaris kwam formeel een eind aan de erfpacht van het terrein aan de Burg. Hendrixstaat in Berkel. Hier gebruikte Scouting tientallen jaren grond van de RK kerk.

Lansingerland - Volgend voorjaar is hun nieuwe clubhuis in de Groenzoom gereed en wordt het huidige terrein verlaten. De vergoeding voor beëindiging van het gebruik en ter compensatie van de gebouwen wordt door Scouting weer ingezet voor de bouw van hun nieuwe onderkomen. De kerk kan de vrijkomende grond benutten voor afbetaling van de grote restauratie van de kerk aan de Noordeindseweg. Beide partijen zijn dan ook content met deze belangrijke stap.
Namens Scouting Olave St. Clair tekenden Paul Zantman en Reinier Schrijvershof de akte bij de notaris. Het Parochiebestuur werd vertegenwoordigd door Leon van Adrichem en Nora de Veld. Pas als volgend voorjaar het nieuwe clubhuis in de Groenzoom klaar is vindt de verhuizing plaats. Het vrijkomende terrein wordt door het parochiebestuur verkocht aan een ontwikkelaar. De opbrengst wordt volledig besteed aan de restauratie van de kerk aan de Noordeindseweg, die komende herfst zal worden afgerond.

Meer berichten