Lucas Vokurka nieuwe gemeentesecretaris Lansingerland

Lucas Vokurka wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Lansingerland. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten.

De 38-jarige Vokurka volgt per 24 september interim-gemeentesecretaris Ron Jeltema op. Vokurka is nu waarnemend secretaris/algemeen directeur en directeur economisch vestigingsklimaat bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Daarvoor was hij wethouder in Delft.

Burgemeester Pieter van de Stadt is blij met de komst van Vokurka. "De nieuwe gemeentesecretaris heeft een belangrijke rol bij het verder ontwikkelen van de organisatie tot een dienstverlenende en toekomstbestendige organisatie," aldus de burgemeester.
Met de keuze voor Vokurka benadrukt het college dat regionale profilering één van de speerpunten van het nieuwe college is. "Lansingerland kan best wat beter op de kaart worden gezet. Met zijn drive, enthousiasme en netwerk is Vokurka belangrijk om die ambities waar te maken," zegt de burgemeester, die uitkijkt naar de samenwerking met de nieuwe gemeentesecretaris.

Vorkurka ziet zijn nieuwe baan als een enorme uitdaging. "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat dit college en deze organisatie in mij stellen. Lansingerland is een prachtige gemeente met een enorme potentie. Ik ben er trots op dat ik samen met de ambtenaren, inwoners, raad en college Lansingerland nog beter op de kaart kan zetten."

Meer berichten