Yvonne Klapwijk en Sander Oostdijk, vrijwilligers tijdens de zomerweek
Yvonne Klapwijk en Sander Oostdijk, vrijwilligers tijdens de zomerweek (Foto: Amel Bali)

De zomervakantie is begonnen!

Amel Bali

Alle schooltassen zijn weer opgeborgen, de boeken verdwijnen voor even uit het zicht. De schoolvakantie is inmiddels van start. Voor wie niet op vakantie gaat heeft Nederland dit jaar ook mooi zomerweer in petto. Voorlopig is er geen regen in het zicht, alleen zon en een hoop hitte. We namen een kijkje bij verschillende activiteiten in Lansingerland.

LANSINGERLAND – Zwembad de Windas stroomt elke dag vol jong en oud op zoek naar zwemplezier. "We komen vanuit Rotterdam", vertelt Guido. Samen met zijn vriendin zochten ze afgelopen maandag de verkoeling op in het zwembad. "Je kunt hier ook lekker zonnen op het gras en een hapje eten in 'de Salon'", zegt Maartje. Veel tijd voor een praatje voor de ingang hadden ze niet. Het zwemwater was te verleidelijk.

Ook speeltuin De Kievit heeft qua bezoekers niks te klagen. Het mooie zomerweer zorgt voor een extra druk speelseizoen. "Sarah Ghazali uit Bleiswijk, komt met haar drie kinderen graag naar De Kievit. "We hebben een abonnement. Elke dag wanneer we niks anders hebben gepland, komen we hier naartoe. De kinderen kunnen lekker zwemmen en spelen. Ze genieten en dan geniet ik ook", zegt ze tevreden. Ismael (5) trekt ongeduldig aan haar mouw. "Mama, gaan we eindelijk naar binnen?"

Afgelopen maandag was ook de aftrap van de zomerweek op verschillende locaties in Lansingerland. De zomerweek wordt georganiseerd door Dock3B, een vrijwilligersorganisatie, die actief is met jongerenwerk in Lansingerland. Het werk wordt vanuit een christelijke geloofsovertuiging gedaan. Voor de activiteiten is iedereen welkom. De zomerweek duurt t/m 20 juli en wordt afgesloten met een buurtbarbecue. De zomerweek vindt in Bergschenhoek plaats op het speelveld naast de Huig Maaskantstraat, in Berkel en Rodenrijs op de Gouden Griffelplantsoen en in de Sterrenwijk. In Bleiswijk kunnen de kinderen genieten bij de Tuinen Oost. Iedereen tussen de 4 en 18 jaar is welkom, meedoen is gratis. Er is een middagprogramma gericht op de jongste groep t/m 12 jaar. Elke dag tussen 13:30 en 16:30 uur kan er geknutseld, gespeeld en geschminkt worden. Vanaf 16:30 tot 21:00 uur is de groep vanaf 13 jaar aan de beurt en worden er spel- en sportactiviteiten gedaan.

"Het thema is dit jaar 'op reis'", vertelt vrijwilligster Yvonne Klapwijk (21). "Tijdens ons leven zijn we op reis. We kunnen obstakels tegen komen, waarvoor we vertrouwen nodig hebben. We willen deze week de kinderen vermaken en een thuis voor ze zijn, zodat ze vriendschappen kunnen sluiten. Daarnaast willen we ze ook iets meegeven van Gods liefde, door de manier waarop we met ze omgaan." "We zijn ongeveer met 50 teamleden", vertelt Sander Oostdijk (18). "De meeste van ons zijn aangesloten bij een kerk. Het mooiste is om hetgeen wat je hebt meegekregen ook in de praktijk aan de kinderen mee te geven", zegt Klapwijk. "We willen handen en voeten geven aan ons geloof", vult Oostdijk aan.

Meer berichten