Karin Ammerlaan
Karin Ammerlaan (Foto: Amel Bali)
Burger in het zonnetje

Natuurgeneeskunde als rode draad

Amel Bali

Burger in het zonnetje

Karin Ammerlaan (42) werkte in het bedrijfsleven, toen ze twee jaar geleden besloot haar eigen praktijk voor natuurgeneeskunde in Bleiswijk te openen. Inmiddels heeft ze al verschillende mensen behandeld. "Het is bijzonder dat je op deze manier iemand al heel snel kunt helpen."

BLEISWIJK - "Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Nadat mijn oudste geboren werd, kreeg hij al vrij snel last van uitslag over zijn hele lichaam." Voor Ammerlaan begon toen de zoektocht nadat de artsen, niet achter de oorzaak konden komen. "Ik zag dat het geen blije baby was. Uiteindelijk kwam ik bij een therapeut terecht, die elektro-acupunctuur deed en goed was in het testen van voedselallergie. Uit de tests bleek dat hij een zware allergie had voor melk en lactose. Nadat we waren overgestapt naar babyvoeding zonder melk en lactose, had ik een compleet ander kind. Toen is ook mijn interesse voor natuurgeneeskunde gewekt. Het is bijzonder dat je op deze manier iemand al heel snel kunt helpen." Natuurgeneeskunde heeft een holistische visie, waarin er gekeken wordt naar het totaalplaatje. Niet de ziekte, maar de mens staat centraal. "Het mooie van natuurgeneeskunde is dat je een heel persoonlijk behandelplan krijgt."

Ammerlaan wilde zelf ook meer leren over natuurgeneeskunde en besloot zich erin te verdiepen. Ze volgde verschillende studies en cursussen waaronder medische basiskennis en de opleiding natuurgeneeskunde. "Het is een gebied waarin je je kan blijven ontwikkelen." Ammerlaan wilde zich breed oriënteren om tot een beter advies te kunnen komen voor haar cliënten. Zelf geeft ze verschillende behandelingen waaronder massages, voedingsadvies, fytotherapie, Bach therapie, elektro-acupunctuur en een iriscopie onderzoek. "Uit de iris van mensen kun je veel aflezen. Ik vind het ook leuk om kinderen te behandelen, omdat ze vaak snel reageren op de ingezette behandeling." Ammerlaan behandeld veel mensen met o.a. eczeem, allergieën, maag,- en darmklachten, migraine, blaasklachten en vermoeidheidsklachten. "Kort geleden heb ik een meisje van 9 behandeld, die al jaren last had van hoofdpijn en pijn in haar benen. Na de eerste behandeling vertelde haar moeder dat ze geen klachten meer had en zelfs de avondvierdaagse had gelopen."

"Ik zal nooit iemand adviseren om de reguliere medicatie te laten staan, dat laat ik er altijd naast lopen. Reguliere en alternatieve/ complementaire geneeskunde kunnen prima samengaan. Ik zou het ook erg fijn vinden als reguliere geneeskunde en alternatieve geneeskunde samen kunnen werken, want het kan elkaar goed versterken. Mensen die uitbehandeld zijn of waarvan de artsen vaak niet weten wat er aan de hand is, zoeken vaker de alternatieve geneeswijze op, maar het is geschikt voor iedereen. Van jong tot oud." Wil je meer weten over de mogelijkheden van natuurgeneeskunde? Kijk dan op de website www.goedalternatief.com of neem even contact op via 06-12040195.

Meer berichten